Αυτή είναι η ολοκαίνουργια εκπομπή που ξεκινά στο Epsilon και με παρουσιάστρια-έκπληξη!

Αεράκι ανανέωσης φυσά στο Epsilon! Ένα αεράκι ανανέωσης το οποίο όσο προχωρούν οι πρώτες εβδομάδες και οι πρώτοι μήνες του 2018, θα γίνεται όλο πιο έντονο.

Ένα αεράκι το οποίο ξεκινά να φυσά στην καθημερινή, μεσημεριανή ζώνη του καναλιού, με στόχο να φέρει στους δέκτες μας νέες τηλεοπτικές προτάσεις.

Προτάσεις διαφορετικές, προτάσεις ανατρεπτικές, προτάσεις που μπορούν να σου προσφέρoυν την δυνατότητα να δεις την τηλεόραση με ένα… άλλο μάτι! Προτάσεις που μέχρι τώρα ίσως να μην περίμενες από το Epsilon!

“Art Box” είναι ο τίτλος της νέας, καθημερινής, μεσημεριανής εκπομπής του καναλιού των Μελισσίων, η οποία μάλιστα έχει και παρουσιάστρια-έκπληξη, μιας και στο τιμόνι της θα δούμε την Μαρία Ένεζλη.

To Epsilon ,λοιπόν, ανοίγει από αύριο το μεσημέρι το κουτί του πολιτιστικού θησαυρού μας (2.00 μ.μ.)!

Στο προσκήνιο έρχεται η Ελλάδα της τέχνης, της έμπνευσης και του πολιτισμού μέσα από ένα σύγχρονο, μοντέρνο και διαδραστικό τηλεοπτικό μαγκαζίνο.

Η εκπομπή Art|Box|φέρνει στο φως μία άλλη Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να ζει, να εκφράζεται, να δημιουργεί και να… ελπίζει!

Με οδηγό την τέχνη και τον πολιτισμό η εκπομπή  αναδεικνύει τις νέες ιδέες και τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας που παρά τις δυσκολίες εξακολουθεί να οραματίζεται, να ελπίζει και να αισιοδοξεί.

Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, χορός, βιβλίο, εικαστικά, γαστρονομία, φεστιβάλ και πολιτιστικές δράσεις απ’ όλη την Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται στον θεματικό πυρήνα της εκπομπής.

Στο Art|box|  θα δούμε συνεντεύξεις από σημαντικά πρόσωπα της τέχνης και των γραμμάτων, νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, νεοσύστατες ομάδες με εναλλακτική πολιτιστική δράση και αισθητική.

Επιπλέον, το Art|box|  θα παραμένει 24 ώρες το 24ωρο online στα social media της εκπομπής με πολιτιστικές ειδήσεις, διαγωνισμούς, δημοσκοπήσεις και πολλές εκπλήξεις!

Πιο συγκεκριμένα, στην αυριανή εκπομπή θα δούμε την Μπέσσυ Μάλφα μαζί με τον θίασο της θεατρικής παράστασης «Φάκελος Ρίτα Χέϊγουορθ» του θεάτρου ΑΛΚΜΗΝΗ.

Ακόμη, στο στούντιο θα έρθει και ο εγγονός του σερ του μπουζουκιού και συνονόματος, Γιώργος Ζαμπέτας, ο οποίος είχε την ιδέα να κάνει τον παππού του… κόμικ με τίτλο «Γιώργος Ζαμπέτας: Ο πιο καλός ο μαθητής». Μαζί του θα είναι και ο γνωστός εικονογράφος Νικόλας Στεφαδούρος (Stef), ο οποίος σχεδίασε σε κόμικ τον μεγάλο τραγουδοποιό.

Επιπλέον θα υπάρξει σύνδεση και με τον Δήμο Καστοριάς και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας κ. Λεωνίδα Παπαδημητρίου, ο οποίος θα μιλήσει για το Ραγκουτσαριανό καρνάβαλι το οποίο διεξάγεται 6 έως 8 Ιανουαρίου 2018.

Η κάμερα της εκπομπής επισκέφτηκε και το μουσείο αφής, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που επιτρέπει στα άτομα με περιορισμένη ή καθόλου όραση να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Επίσης, το Art|box|  βρέθηκε στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη όπου διεξάγεται η έκθεση με τίτλο «Θρησκευτική τέχνη από τη Ρωσία στην Ελλάδα». Οι δύο επιμελήτριές της, ξεναγούν τους τηλεθεατές στα εκθέματά της, που είναι χαρακτηριστικά δείγματα ρωσικής θρησκευτικής τέχνης, τα οποία υπάρχουν στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.

Τέλος, θα γίνει μία στάση και στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, το οποίο διοργανώνει έκθεση που επιχειρεί να φέρει στο φως άγνωστες πτυχές του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη, μέσα από προσωπικά του αντικείμενα, χειρόγραφα και αδημοσίευτες φωτογραφίες.

Την σκηνοθεσία της εκπομπής υπογράφει ο Βάνιας Βλαχοδημητρόπουλος, ενώ την επιμέλεια έχει ο Χρήστος Κοσμίδης.

 

Read More

And More