Αυτό είναι το σημαντικό πρόσωπο του Alpha που πάει… Open.Και στη μέση η Ελένη Μενεγάκη!

‘Ενα σημαντικό πρόσωπου του Alpha, ένα πρόσωπο που η παρουσία του και η πορεία του στο κανάλι της Κάντζας κράτησε πάνω από δύο δεκαετίες, πλέον δεν ανήκει στο δυναμικό του καναλιού, μιας και αποφάσισε ν΄αλλάξει τηλεοπτικό μετερίζι.

Ένας… καλλιτέχνης της τηλεόρασης, ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει με πάθος τον μαγικό κόσμο της μιρκής μας οθόνης, αλλάζει τηλεοπτικές γειτονιές.

Ο λόγος για τον γνωστό διευθυντή φωτογραφίας Άκη Μπαρμπουζάνη, ο οποίος απ ΄ότι έπιασαν οι κεραίες μου, ανήκει πλέον στο δυναμικό του Open, το οποίο από αύριο το απόγευμα θα ξεκινήσει να γράφει την δική του ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Σύμφωνα ,λοιπόν, με τις πληροφορίες μου, ο Άκης έκλεισε πίσω την πόρτα του Alpha κι άνοιξε την πόρτα ολοκαίνουργιου καναλιού της Παιανίας.

Όμως, ο ‘Ακης δεν υπέγραφε απλώς την διεύθυνση φωτογραφίας του Alpha. Υπέγραφε και την διεύθυνση φωτογραφίας στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, με την οποία τα τελευταία περίπου πέντε χρόνια έχει συναργαστεί στενά, ενώ από πέρσι ανέλαβε στην “Ελένη” και χρέη σκηνοθέτη.

Και για ν΄ακριβολογώ η συνεργασία της… “Απόλυτης” με τον ‘Ακη είναι τόσο στενή κι άρρηκτα δεμένη, που το ρεπορτάζ που έφτασε στα χέρια μου λέει, πως ο Άκης μπορεί να είναι πλέον ένας… Open τύπος ,όμως, δεν πρόκειται ν΄εγκαταλείψει την Ελένη του. Θα συνεχίσει να φροντίζει και το φως, αλλά και την εικόνα της ξανθιάς παρουσιάστριας, κανονικά.

Ποιος ,όμως, είναι ο Άκης Μπαρμπουζάνης που επιμελείται, εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, την ποιότητα των ψηφιακών ειδώλων που βλέπουμε στη μικρή μας οθόνη;

Γνώρισέ τον καλύτερα, μέσα από μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη που είχε τι είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα το “Πρώτο Θέμα”.

“Η σχέση του διευθυντή φωτογραφίας με τους παρουσιαστές είναι πολύ ιδιαίτερη γιατί ο καθένας από αυτούς σου εμπιστεύεται την εικόνα του κι έτσι το πιο δύσκολο σημείο είναι να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους” αναφέρει ο Άκης Μπαρμπουζάνης. “Από παιδί είχα μεγάλη αγάπη για τον κινηματογράφο, αλλά και για την τηλεόραση. Εγώ ασχολιόμουνα με τη μουσική και αν δεν έκανα αυτό που κάνω τώρα, σίγουρα θα έπαιζα κιθάρα” συνεχίζει.

“Μετά από λίγο καιρό ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα και ξαφνικά ανοίχτηκε μπροστά μας μια τεράστια αγορά, με εκπομπές, βιντεοκλίπ κ.λ.π. Ο κόσμος της τηλεόρασης είναι μια μεγάλη οικογένεια… Έχω συνεργαστεί με όλους τους σκηνοθέτες και με καλλιτέχνες, όπως ο Σάκης Ρουβάς, η Δέσποινα Βανδή, η Άντζελα Δημητρίου, ο Λευτέρης Πανταζής και ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος”αναφέρει ο γνωστός διευθυντής φωτογραφίας.

“Έτσι ήταν η εποχή τότε. Κοιμόμασταν στα στούντιο, οι ώρες πολλές, οι συνθήκες όχι και τόσο καλές, αλλά υπήρχε όρεξη, μεράκι και για την εποχή χρήματα. Αμειβόμασταν με χρήματα που δεν θα μπορούσες να τα πάρεις σε άλλη δουλειά. Εγώ τότε δεν ήμουν από τους καλοπληρωμένους, αλλά υπήρχαν χρήματα στη δουλειά. Σε αυτό το διάστημα πέρασαν τρία, τέσσερα χρόνια δουλειάς “όπου να’ναι” και τότε μπήκε στη ζωή μου ο ΣΚΑΪ το 1993. Εκεί, γνώρισα τη λογική των εκπομπών, την οποία δεν ήξερα, μετά την εποχή του βίντεοκλιπ. Ακολούθησαν οι δημοσιογραφικές εκπομπές στις οποίες τα κανάλια τότε έδιναν ιδιαίτερο βάρος, η εποχή Μαλέλη με τα παράθυρα,τα πρώτα δελτία του Ευαγγελάτου, ο Θέμος, ο Τράγκας, η Στάη, ο Χατζηνικολάου, όλοι. Στη συνέχεια γνώρισα και την ψυχαγωγία, την πρωινή ζώνη και είχα πολύ καλές συνεργασίες με όλους τους παρουσιαστές. Φαντάσου ότι στον ΣΚΑΪ πήγα για λίγο και φέτος κλείνω 19 χρόνια στον Alpha” καταλήγει ο Άκης Μπαρμπουζάνης.

Read More

And More