Δάφνη Καραβοκύρη: “Έχασα τα μαλλιά μου, μου κόπηκε η περίοδος” – Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη νευρική ανορεξία

Η Δάφνη Καραβοκύρη φιλοξενήθηκε στα Μεσάνυχτα με την Ελεονώρα Μελέτη. Η δημοσιογράφος, η οποία έγινε γνωστή μέσα από την παρουσία της στο Vice μίλησε για τη μάχη, που έδωσε με τη νευρική ανορεξία.

Πιο συγκεκριμένα, περιέγραψε τις σκέψεις της, αλλά και τα βιώματα της που την οδήγησαν να ζυγίζει ελάχιστα κιλά και τα δυσάρεστα αποτελέσματα στην υγεία της.

«Η νευρογενής ανορεξία δεν είναι κάτι που ξεκινάει μόνο του. Όταν είσαι παιδί, βλέπεις διάφορα πράγματα που σε προβληματίζουν. Είχαμε κι εμείς τα προβλήματά μας στο σπίτι, όπως σε κάθε σπίτι. Βλέποντάς το τώρα ήταν σαν να ήθελα να φωνάξω, αλλά δεν είχα φωνή.

Στα 15 μου ξεκίνησα επίσημα να ζω με τον πατέρα μου. Δεν ήταν εύκολο, δεν εξελίχθηκε άσχημα. Ο μπαμπάς μου ήταν εκδότης περιοδικών μόδας. Όταν είσαι παιδί, και πόσω μάλλον όταν είσαι κορίτσι με ευαισθησίες και βλέπεις τα μοντέλα στο σπίτι σου, θέλεις να τους μοιάσεις.

Στην αρχή λες “να χάσω 2 κιλάκια”. Ήμουν ένα νόστιμο, αφράτο, υγιές κορίτσι που αρμόζει στην ηλικία των 14 ετών. Οπότε εγώ ήμουν ένα παιδί, που έσφυζε από ζωή και αποφάσισα να πιω αυτή τη ζωή με το καλαμάκι. Στην κυριολεξία. Να γίνω κάτι αποστεωμένο, ένα φάντασμα του εαυτού μου, που τότε δεν το καταλάβαινα.

Έχασα τα μαλλιά μου, μου κόπηκε η περίοδος, το δέρμα μου έγινε πιο λεπτό από το χαρτί, αυπνία… Γιατί να έχω φωτογραφίες από εκείνη την περίοδο, και να θέλω να δείξω κάτι για το οποίο δεν ήμουν ποτέ καλά; Δεν ήθελα να έχω φωτογραφίες γιατί με έβλεπα πάντα παραμορφωμένη» εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, η Δάφνη Καραβοκύρη στην εκπομπή του Alpha.

Read More

And More