Δάφνη Καραβοκύρη: Συγκλονίζει η εξομολόγηση της δημοσιογράφου για τη νευρική ανορεξία – «Ζύγιζα 39 κιλά»

Η γνωστή δημοσιογράφος, Δάφνη Καραβοκύρη φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο T-live και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία. Όπως εξομολογήθηκε, είχε φτάσει τα 39 κιλά.

«Είναι ωραίο οι άνθρωποι που εκτίθενται να μιλούν γι’ αυτά που τους συμβαίνουν, γιατί έτσι απομυθοποιείται αυτό που στα μάτια κάποιου άλλου φαντάζει τέλειο. Όταν επέλεξα να μιλήσω γι’ αυτό, είχα δειλία μέσα μου γιατί σκεφτόμουν ότι δεν θέλω ο κόσμος να νομίζει ότι το κάνω για να τραβήξω την προσοχή» είπε αρχικά η Δάφνη Καραβοκύρη.

«Όταν είδα ότι ο κόσμος θέλει να μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, είπα «γιατί όχι; Δεν πρέπει να ντρέπομαι γι’ αυτό που έχω περάσει». Ντρεπόμουν γιατί οι διατροφικές διαταραχές και η νευρική ανορεξία δεν είναι η αιτία. Πάνε και φωλιάζουν σε άλλες αιτίες. Τότε καλείσαι να απαντήσεις το εξής: πόσο βαθιά θέλω να φτάσω; Πόσα θέλω να πω για εκείνα που με πλήγωσαν και τελικά εγώ το μετέφρασα σε νευρική ανορεξία. Το πέρασα 15 ετών και μου κράτησε για έναν χρόνο, όπου μου σταμάτησε η περίοδος, μου έπεφταν τα μαλλιά και το δέρμα μου είχε γίνει διάφανο. Είχα φτάσει στα 39 κιλά και νοσηλεύτηκα. Πήγαινα προς τον  θάνατο» πρόσθεσε η γνωστή δημοσιογράφος.

Όπως εξομολογήθηκε η Δάφνη Καραβοκύρη, η νευρική ανορεξία πιθανότατα προήλθε από την επιρροή που είχε πάνω της το επάγγελμα του πατέρα της, ο οποίος ήταν εκδότης περιοδικών μόδας και διαφημιστής. «Όταν γεννήθηκα το 1987, τα μοντέλα ήταν πολύ αδύνατα. Το “κοκκαλιάρικο” του άρεσε του πατέρα μου» σημείωσε. 

Δες όλη την εξομολόγηση της Δάφνης Καραβοκύρη στην Τατιάνα Στεφανίδου:

Read More

And More