Διαθήκη Άκη Τσοχατζόπουλου: «Θα δούμε εμπλοκή άλλων προσώπων που ίσως δεν περνάνε από το μυαλό μας»

Η πρώτη διαθήκη που άφησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος άνοιξε χθες. Από αυτήν προκύπτει, ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αποκληρώνει στενούς του συγγενείς. Ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, κ. Νίκος Αλεξανδρής φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης 2/2 στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6».

«Θα δούμε εμπλοκή άλλων προσώπων που ενδεχομένως δεν περνάνε από το μυαλό μας. Υπάρχει περίπτωση η ιστορία να ξαναγραφτεί από την αρχή», είπε ο δικηγόρος. Η πρώτη άνοιξε χθες και είχε σφραγιστεί τον Ιούνιο του 2019 μετά την αποφυλάκισή του Άκη Τσοχατζόπουλου, είπε ο δικηγόρος και συνέχισε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι κατόπιν αποφυλακίσεως ο εκλιπών προσπάθησε να βρει όσα έλειπαν για να εξηγήσει όσα υποστήριζε. Κατάφερε να ανακτήσει μέρος του αρχείου που εκλάπη και ίσως από αυτά να προκύπτει ότι δεν είναι ο δικαιούχος των ποσών που καταλογίζονται», τόνισε ο Νίκος Αλεξανδρής.

Σε ερώτηση γιατί στην πρώτη διαθήκη φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες να αποκληρώνει πολύ στενούς του συγγενείς του, ο κ. Αλεξανδρής απάντησε ότι «δεν είναι διαθήκες με τη στενή έννοια του όρου, αλλά κατάθεση ψυχής σε σχέση με αυτά που του συνέβησαν τα τελευταία χρόνια της ζωής του».

Μάλιστα ο δικηγόρος συνέχισε λέγοντας ότι «με την τελευταία του διαθήκη, πάλι κατά πληροφορίες, αρχίζει και συνδέει το θέμα με τις κλοπές του αρχείου του, ενώ όλα συνδέονται με την επιθυμία να συσταθεί ίδρυμα και αρχείο υπό την εποπτεία του γιου του».

Δες όλα όσα συζητήθηκαν στην εκπομπή της ΕΡΤ:

Read More

And More