Δίκη Λιγνάδη – Αλέξης Κούγιας: «Κατωτάτου επιπέδου η αγόρευση του εισαγγελέα, έγραψε από το σπίτι του ένα ταπεινό πόνημα»

Όπως έγινε γνωστό, καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας με την πρότασή του για τον Δημήτρη Λιγνάδη. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Κούντριας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για τις τρεις περιπτώσεις βιασμού για τις οποίες κατηγορείται, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η απουσία του τέταρτου καταγγέλλοντος από τη διαδικασία δημιουργεί αμφιβολίες για την αλήθεια των λεγομένων του, οι οποίες λειτουργούν υπέρ του κατηγορούμενου.

Ο Αλέξης Κούγιας λίγη ώρα μετά την εισαγγελική πρόταση έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες και μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Κατωτάτου ουσιαστικού και νομικού επιπέδου η εισαγγελική αγόρευση. Εξέθεσε την εισαγγελική έδρα και έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση το δικαστήριο. Με την πρότασή του ο κύριος εισαγγελέας ουσιαστικά πρόσβαλε τη διαδικασία, η οποία ήταν κατανυχτική 5 μήνες. Αγνόησε παντελώς τα όσα ρώτησε το δικαστήριο, οι ένορκοι και οι δικηγόροι. Και ουσιαστικά έγραψε από το σπίτι του ένα ταπεινό πόνημα πολύ χαμηλού νομικού επιπέδου, το οποίο ήταν αντιγραφή του παραπεμπτικού βουλεύματος».

«Σε μια δίκη που διαρκεί 5,5 μήνες δε μπορείς να έρχεσαι και να κάνεις μια αγόρευση μιας ώρας που είναι αντιγραφή του παραπεμπτικού βουλεύματος… Είναι άνευ σημασίας η αγόρευσή του και δε μου δημιούργησε κανέναν ουσιαστικό και νομικό προβληματισμό. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν πρόλαβα να μιλήσω γιατί έχω μια πολύ σοβαρή δουλειά να κάνω και βγήκα αμέσως έξω» συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Οι δηλώσεις προβλήθηκαν στην εκπομπή Super Κατερίνα. 

Read More

And More