Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Η στενή συνεργάτιδά του έχει μέιλ που επιβεβαιώνουν την απόλυσή της από εκπομπή της Κρατικής Τηλεόρασης

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο συνεχίζεται και σήμερα η δίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τη συνέχεια της κατάθεσης της στενής συνεργάτιδας του ηθοποιού, η οποία -όπως ισχυρίζεται- απολύθηκε από εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, όταν οι ιθύνοντες έμαθαν ότι θα πάει ως μάρτυρας υπεράσπισης του ηθοποιού στο δικαστήριο.

Η προσωπική βοηθός και στενή συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη, λίγη ώρα πριν από την κατάθεσή της, συνομίλησε με τον δημοσιογράφο Θάνο Βάγιο στο Πρωινό και του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κάνει καμία δήλωση. Αυτό που θέλει, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, να καταστεί σαφές είναι ο τρόπος που η ίδια έχασε τη δουλειά της από την εκπομπή της ΕΡΤ.

Όπως του είπε, αρχές Οκτωβρίου, λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη της εκπομπής λαμβάνει με μέιλ την καταγγελία της σύμβασης από πλευράς παραγωγής της εκπομπής της ΕΡΤ, της εξηγούν ότι της καταβάλουν ένα συγκεκριμένο ποσό για τις ημέρες που δούλεψε. Η ίδια θεωρεί απαράδεκτη την καταγγελία της σύμβασης, επικοινωνεί με την Ένωση Συντακτών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου, ακολουθεί παρέμβαση της Ένωσης, η απόλυση ανακαλείται η γυναίκα επαναπροσλαμβάνεται. 

Στη συνέχεια, από την εκπομπή -όπως ισχυρίζεται η ίδια- απομονώνεται και αναγκάζεται έναν μήνα μετά να αποχωρήσει οικειοθελώς.

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε δηλώσεις σχετικά με τη δίκη, αλλά και για τις φήμες για την υγεία του ηθοποιού. «Είναι απαράδεκτα και προκλητικά τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη νεκρό. Από ότι είδατε είναι και αναξιόπιστα, γιατί είναι ζωντανός και περπατάει», ανέφερε αρχικά.

«Όσοι συμμετείχαν στις πρόβες που έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2008 στο θέατρο Ήβη, σίγουρα θα ενισχύσουν την αθωότητά του. Δεν ξέρω τί θα πεί η κ. Ματίκα. Δεν έχει μιλήσει ο Πέτρος Φιλιππίδης με τους μάρτυρες, έχει μιλήσει με τους παλιούς συνεργάτες του», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164