Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τα κλάματα της 34χρονης, ο σκληρός χαρακτηρισμός Κούγια σε Παπαδόπουλο και η απάντησή του

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θάνου Βάγιου στο Πρωινό, όταν ο Αλέξης Κούγιας ξεκίνησε να παραθέτει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του, αναφέρθηκε στο κατηγορητήριο που ακούστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης μητέρας έκανε σύνδεση με τον θάνατο της Μαλένας, του δεύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη και τόνισε ότι το ίδιο το ζευγάρι αμέσως στράφηκε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, οπότε μία «δολοφόνος» δεν θα έμπαινε ποτέ σε αυτή τη διαδικασία.

Τότε, η Πρόεδρος της έδρας αντέδρασε και είπε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αποκαλείται κατηγορουμένη, με τον Αλέξη Κούγια να συμφωνεί σε αυτό και να επισημαίνει πως ο ίδιος έδωσε τεράστιο αγώνα ώστε η 34χρονη να μην χαρακτηρίζεται έτσι. Σε εκείνο το σημείο η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα, με τους Αστυνομικούς να της δίνουν νερό.

Σε άλλο σημείο της δικάσιμου, ο Αλέξης Κούγιας αποκάλεσε τον προηγούμενο συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου «κλαρινογαμπρό».

Η απάντηση του Όθωνα Παπαδόπουλου στη “Super Κατερίνα”

Ο Όθωνας Παπαδόπουλος βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου κι έδωσε τη δική του απάντηση στον Αλέξη Κούγια.

«Είναι για να γελάσουμε, ενδεχομένως κατά μια άλλη άποψη είναι και για να κλάψουμε. Δεν ξέρω σε ποια άλλη χώρα ένας δικηγόρος θα μπορούσε να ασκεί έτσι το λειτούργημά μας και να εξακολουθεί να το ασκεί και να ακολουθεί τέτοιες τακτικές.

Φανταστείτε να έχετε μια τόσο σοβαρή υπόθεση ως κατηγορούμενος ή κατηγορούμενη, να έχετε προσλάβει έναν δικηγόρο για να σας υπερασπίσει στο δικαστήριο, απέναντι σε μια τόσο σοβαρή κατηγορία και αντί να προβάλλει ο υπερασπιστής σας επιχειρήματα με τα οποία θα βοηθήσει να ακουστεί η απάντησή σας σε σχέση με την κατηγορία που σας αποδίδεται, να ασχολείται με σχόλια, με ύβρεις για τον προηγούμενο δικηγόρο. Μιλάει για τον εαυτό του ή για λογαριασμό της κατηγορουμένης. 

Εγώ για πέντε μήνες, έδωσα ότι είχα και δεν είχα, έκανα κατάθεση ψυχής προσπαθώντας με κάθε μέσο, σε ένα πολύ βαρύ κλίμα. Όταν είχα αναλάβει εγώ αυτή την υπόθεση ήταν το πλήθος μαζεμένο έξω από το σπίτι της κατηγορούμενης στην Πάτρα και απειλούσε να σπάσει πόρτες και να εισβάλλει στον χώρο, για να προβεί σε βίαιες πράξεις εις βάρος των συγγενών της. Ήταν το κλίμα τόσο βαρύ και έτσι όλοι οι συνάδελφοί μου παραιτούνταν ή αρνούνταν εξαρχής να αναλάβουν αυτή την υπόθεση.

Μεγάλο μέρος των επαφών του κύριου Κούγια, ήταν επαφές που οι προηγούμενοι υπερασπιστές είχαν έρθει σε επαφή, την οποία στη συνέχεια κληροδότησαν στον επόμενο. Πήρε την υπόθεση από το σημείο που βρισκόταν και τη συνέχισε, αξιοποίησε τις επαφές και τις προσπάθειες που είχα κάνει εγώ και τις συνέχισε από εκεί και πέρα και καλώς έπραξε» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος στον Alpha.

Read More

And More