Δικηγόρος Φιλιππίδη: «Ενδεχομένως να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα αγγεία, κινδυνεύει η ζωή του»

Για την κατάσταση της υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, μίλησε στον ΑΝΤ1 και το Πρωινό, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Χθες το μεσημέρι, όταν ήταν στο προαύλιο χώρο των φυλακών ο Πέτρος Φιλιππίδης αισθάνθηκε μία πολύ έντονη αδιαθεσία. Μας έλεγε τις τελευταίες 4 ημέρες ότι είχε ένα μούδιασμα στο χέρι και στο πόδι αλλά νόμιζε ότι όλο αυτό οφείλεται σε μία ψύξη. Το υποτίμησε. Ώσπου χθες αισθάνθηκε μία έντονη αδιαθεσία, με τον γιατρό των φυλακών του Κορυδαλλού να κινητοποιείται. Αφού είδε το ιατρικό ιστορικό του Πέτρου Φιλιππίδη, διέταξε αμέσως την διακομιδή του στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Εκεί οι γιατροί αμέσως έκαναν κατεπείγουσες εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ισχαιμικό επεισόδιο, εγκεφαλικό έμφρακτο. Αμέσως του είπαν, βλέποντας και το υποκείμενο νόσημα ότι πρέπει να νοσηλευτεί και να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και ενδεχομένως να γίνει χειρουργική επέμβαση στα αγγεία, γιατί κινδυνεύει η ζωή του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης απάντησε, και αυτό προκύπτει από δημόσια έγγραφα, ότι θα πάει στο δικαστήριο γιατί θεωρούσε ότι θα αρχίσουν να λένε ότι αποφεύγει το δικαστήριο. Έβαλε την εικόνα του πάνω από την υγεία, για να μην θεωρήσει ο κόσμος ότι παίζει θέατρο» είπε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος και στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι ο εντολέας του με δική του υπογραφή πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η κατάσταση του Πέτρου Φιλιππίδη, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, επιδεινώθηκε και γύρω στη 1 παρά τέταρτο τα ξημερώματα διακομίσθηκε και πάλι στο νοσοκομείο, όπου και παραμένει μέχρι αυτή την ώρα.

«Όλοι οι γιατροί έχουν πέσει πάνω του. Το υποκείμενο νόσημα που έχει είναι εν δυνάμει ένας πυροδοτικός μηχανισμός ενός νέου εγκεφαλικού, που αν αιμορραγήσει, θα πεθάνει ακαριαία. Όπως στην ίδια ηλικία πέθανε και ο πατέρας του. Γιατί είναι κληρονομική η νόσος. Υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο σήμερα να υποβληθεί σε επέμβαση στα αγγεία. Αυτή είναι η κατάσταση. Δεν παίζει θέατρο. Όλα αυτά έχουν διαπιστωθεί από εξετάσεις και μάλιστα θα ζητήσω σήμερα από την πρόεδρο να στείλει ιατροδικαστή. Η δίκη συνεχίζεται» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος στο Πρωινό και τη Φαίη Σκορδά. 

 

Τι υποστηρίζουν οι δικηγόροι των μηνυτριών

Κατά την είσοδό τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, οι δικηγόροι των μηνυτριών, κ. Μίντζιας και κ. Βαγγόπουλος έκαναν δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία. «Αυτό θα το δούμε. Και την άλλη φορά είχαμε θέματα με το νοσοκομείο, σήμερα κρίνεται αν θα διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση, δεν ξέρω τώρα πώς ξαφνικά μπήκε στο νοσοκομείο. Αν είναι τυχαίο… Επειδή λήγει το 12μηνο και κρίνεται αν θα γίνει επέκταση στο 18μηνο, θα πρέπει να υπάρχουν λόγοι. Σήμερα που θα κρινόταν αυτό, ακούμε για το νοσοκομείο» είπαν χαρακτηριστικά.

Read More

And More