Δημήτρης Αρβανίτης: «Αν ο Φιλιππίδης βγει από τη φυλακή και μου πουν “δούλεψε μαζί του”, θα συνεργαστώ»

Ο Δημήτρης Αρβανίτης μίλησε στο Πρωινό για τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο γνωστός σκηνοθέτης υπογράμμισε ότι θα έπρεπε το δικαστήριο να απαγορεύσει στον Δημήτρη Λιγνάδη να ξαναπάει στο θέατρο, ενώ απόρησε για τον Πέτρο Φιλιππίδη πώς συνεχίζει η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου να τον στηρίζει.

«Πέστε λοιπόν ότι δικάζεται για 10 χρόνια φυλάκιση, το πολύ στα δύο, στα τρία, στα τέσσερα χρόνια θα είναι έξω αυτός ο άνθρωπος. Όπως κάνουν όλοι οι εγκληματίες από ό,τι ξέρετε, ελάχιστοι είναι αυτοί που εντάσσονται ξανά στην κοινωνία. Και σας ρωτάω το εξής, τι πειράζει περισσότερο τον κύριο Λιγνάδη; Σαν καλλιτέχνης που είναι να μην ξαναπαρουσιαστεί στη σκηνή. Το ελληνικό δικαστήριο δε μπορεί να το κάνει αυτό, δε θα ήταν πιο σωστό ο δικαστής να έχει την ευχέρεια να απαγορεύσει στον κύριο Λιγνάδη για 10 ή 20 χρόνια να ξαναπάει στον τόπο του εγκλήματος.

Διότι τη δύναμή του την είχε ακριβώς επειδή ήταν σκηνοθέτης-ηθοποιός και αυτή τη δύναμη την εξασκούσε για προσωπικά μην πω τι… Νιώθω άσχημα γιατί έχω δύο παιδιά και ένα εγγόνι και με φορτίζει αυτή η κατάσταση. Χρειάζεται και μία απομάκρυνση γιατί στα πέντε χρόνια που θα βγει, θα πάει πρώτα σε ένα θεατράκι και μετά στο άλλο».

Αναφορικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Δημήτρης Αρβανίτης σημείωσε ότι «έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που παραδόξως η γυναίκα του τον υποστηρίζει. Είναι ένα κουβάρι από πράγματα που δε μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργούν. Με ενδιαφέρει περισσότερο να δω τι τιμωρία θα έχει, ώστε αυτή η τιμωρία να είναι σε τέτοιο σημείο να μην τον ξαναδούμε να το κάνει. Αν αυτός ο άνθρωπος βγει αύριο από τη φυλακή, ξαναμπεί στο σύστημα και μου πει το κανάλι να συνεργαστούμε, δε θα πω όχι. Αν έκανα μία δική μου παραγωγή, δε θα συνεργαζόμουν».

Ακόμη, ο Δημήτρης Αρβανίτης αναφέρθηκε και στον Γιώργο Κιμούλη.

Read More

And More