Δημήτρης Μαζιώτης: Ο δικηγόρος στις Άγριες Μέλισσες αποκαλύπτει: Θα συναντηθώ ξανά με την Ελένη σε νέες δικαστικές περιπέτειες

Μπορεί ο δικηγόρος της Ελένης στη δίκη της για το φόνο του Σέργιου, Δημήτρης Μαζιώτης να έφυγε για λίγο από τις Άγριες Μέλισσες, αλλά όπως αποκαλύπτει στο “7 μέρες tv” και τον Γιάννη Βίτσα θα επιστρέψει στα επόμενα επεισόδια

Ο ρόλος του Σαράφη, οι επόμενες μάχες που θα δώσει με την Ελένη, όσα τον άγγιξαν στον χαρακτήρα που υποδύεται, η ζωή του έπειτα από την συμμετοχή του στις Άγριες Μέλισσες, η απώλεια του πατέρα του, οι οικονομικές δυσκολίες, όσα του έμαθε η επαφή του με τα παιδιά αλλά και όσα ονειρεύεται να έρθουν στη διαδρομή του.

Ξεκινώ με το ρόλο του Μιχάλη Σαράφη. O δικηγόρος της Ελένης έκανε τεράστια καταγραφή και αγαπήθηκε από το κοινό. Τι το ιδιαίτερο έχει αυτός ο χαρακτήρας;

Ο Μιχάλης Σαράφης είναι ένας από τους καλύτερους ποινικολόγους της Θεσσαλίας. Πρόκειται για έναν πράο, ήρεμο και αδέκαστο χαρακτήρα. Για οτιδήποτε κάνει πρέπει να έχει αποδείξεις για να το στηρίξει. Και εγώ στη ζωή μου μιλάω με γεγονότα μόνο. Ξεχωρίζω αυτό το στοιχείο του χαρακτήρα του.

Είσαι πράος αντίστοιχα χαρακτήρας ή μεγαλύτερης έντασης άνθρωπος;

Είμαι πιο έντονος χαρακτήρας. Την στιγμή που πρέπει να λειτουργήσω με τη λογική το κάνω. Δεν είμαι οξύθυμος.

Ο Μιχάλης Σαράφης είχε βάλει ως στόχο να ελευθερώσει την Ελένη. Παρά ταύτα εκείνη θα δραπετεύσει από τη φυλακή και θα αθωωθεί.

Ο Μιχάλης Σαραφής προσπάθησε να συμβάλει στην αθώωση της, ψάχνοντας ενοχοποιητικά στοιχεία για αυτά που συμβαίνουν στις φυλακές. Εκείνη δεν τον άφησε. Του ζήτησε να σταματήσει τις διαδικασίες. Προχώρησε στην απόδραση. Θα αθωωθεί από τον υπουργό αφού θα σώσει την κόρη του. Μιχάλης και Ελένη θα συναντηθούν ξανά στο μέλλον σε επόμενες δικαστικές περιπέτειες.

Πόσο άλλαξε η ζωή σου μετά την συμμετοχή σου στις Άγριες Μέλισσες;

Η ζωή μου άλλαξε πολύ όμορφα. Μετά την προβολή των επεισοδίων της δίκης οι άνθρωποι με σταματούσαν στο δρόμο, μου έδιναν συγχαρητήρια. Μου εξέφραζαν την αγάπη τους, το πόσο πολύ τους αρέσει η σειρά, αλλά και ο ρόλος που υποδύομαι.

Πέραν του θεάτρου κάνεις συνεδρίες κατ οίκον σε παιδιά με αυτισμό, δυσλεξία και διάσπαση προσοχής. Φαντάζομαι ότι απαιτεί ειδική προσέγγιση η επαφή με τα παιδιά.

Σίγουρα. Όλη αυτή η διαδικασία μάθησης είναι εξατομικευμένη. Αξιολογώ το κάθε παιδί ξεχωριστά. Κοιτώ ποιες είναι οι ανάγκες του και έπειτα καθορίζω ένα ειδικό πρόγραμμα γι’ αυτό. Κάθε παιδί χρίζει μιας άλλης λειτουργίας, η οποία οφείλω να σου πω πώς έχει αμέσως αποτελέσματα.

Τι σου έμαθε η επαφή με τα παιδιά;

Μ’ έχει κάνει πολύ καλύτερο άνθρωπο. Ακούω τον συνομιλητή μου. Πηγαίνω με βάση τον άνθρωπο που έχω απέναντι μου και όχι τον εγωισμό μου.

Στα 29 σου έφυγε από τη ζωή ο πατέρας σου σε τροχαίο δυστύχημα. Άλλαξε τη ζωή σου αυτή η κομβική στιγμή;

Ασυζήτητη. Άλλαξε σε όλα τα επίπεδα τη ζωή μου. Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποτελεί σημείο καμπής. Το πριν δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το μετά. Διαμορφώθηκαν όλα διαφορετικά. Οικογενειακά, οικονομικά, όσον αφορά τους στόχους μου και τον τρόπο που ζούσα ήταν μια άλλη συνθήκη.

Ήταν δύσκολο να το διαχειριστείς;

Ήταν τρομερά δύσκολο. Έμοιαζε με τσουνάμι. Έπρεπε να δεχθώ την απώλεια, να συμβιβαστώ αλλά και να ισορροπήσω σ’ αυτή την συνθήκη τόσο εγώ, όσο και η υπόλοιπη οικογένειά. Δε σου κρύβω ότι πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να συμβεί.

Υπήρξε περίοδος στη διαδρομή σου που δεν είχες ούτε για να τα αναγκαία;

Βεβαία και υπήρξε. Τόσο έπειτα από την απώλεια του πατέρα μου, όσο και στα πρώτα χρόνια της υποκριτικής. Έχω ζήσει μήνα με πεντακόσια ευρώ μήνα μου.

 

Read More

And More