Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: «Εν μέρει αισθάνομαι δικαίωση, γενικώς όχι, δεν είναι αυτοί νόμοι» ξεσπά η μητέρα της

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν και σε δεύτερο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι για τη τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας, μίλησαν στα τηλεοπτικά συνεργεία. Σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δήλωσε πως «επιτέλους βγήκε η απόφαση, όπως και πρωτοδίκως, δεν άλλαξε σε τίποτε τα ισόβια και τα 15 χρόνια κάθειρξη. Εν μέρει αισθάνομαι δικαίωση. Γενικώς όχι. Γιατί δεν είναι αυτοί νόμοι! Μέχρι 15 χρόνια τάχα μπορούν να κάθονται στις φυλακές και μετά να κάνουν αίτημα αποφυλάκισης.

Το δικό μου το παιδί δεν είχε δικαίωμα να ζήσει; Γιατί δεν της έδωσαν δεύτερη ευκαιρία; Αλλαγές στον ποινικό κώδικα εδώ και τώρα».

Από την άλλη πλευρά, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη σημείωσε πως «ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί από την ελληνική δικαιοσύνη κι αυτό επιβλήθηκε χωρίς κανένα ελαφρυντικό και ομόφωνα. Αυτό σημαίνει ότι τέτοια ειδεχθή εγκλήματα, θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι…».

Read More

And More