Eurostream 2020: Απόψε στις 22:00 Β’ Ημιτελικός! Πώς ψηφίζει το κοινό;

Απόψε στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί ο Β’ Ημιτελικός του Eurostream 2020, με την συμμετοχή της Ελλάδας η οποία εκπροσωπείται από την Stefania και το Superg!rl. Στον τελικό συμμετέχουν συνολικά 26 χώρες εκ των οποίων οι 20 προκρίθηκαν από τους 2 ημιτελικούς που διεξάχθηκαν στις 5 και 7 Μάιου. Θυμίζουμε ότι στον Α’ Ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η Κύπρος με τον Sandro και το Running, δεν κατάφερε να προκριθεί. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την σειρά εμφάνισης των τραγουδιών.

To αποτέλεσμα θα κριθεί κατά 50% από τις επιτροπές, όπου κάθε χώρα στέλνει μια δικιά της βαθμολογία. Η Ελληνική επιτροπή αποτελείται από ένα άτομο, τον Άρη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος ήταν μέλος της Ελληνικής επιτροπής στην Eurovision 2018, ενώ την Κυπριακή επιτροπή την αποτελούν 3 μέλη των Minus One (Κύπρος 2016), οι Ανδρέας Καπάταης, Chris Ioannidis, Κωνσταντίνος Αμερικάνος. Τα μέλη των κριτικών επιτροπών των υπολοίπων χωρών μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ.

Το υπόλοιπο 50% θα προέλθει από την βαθμολογία του κοινού, όπου σε αντίθεση με τις επιτροπές θα υπάρχει μια συγκεντρωτική βαθμολογία από όλες τις χώρες και όχι από κάθε μια ξεχωριστά, και κάθε χώρα θα παίρνει από το κοινό τόσους βαθμούς, όσοι αντιστοιχούν στο ποσοστό των ψήφων που έλαβε, ακριβώς όπως στην Junior Eurovision.

Όσοι ψηφίσουν στο κοινό, μπορούν να ψηφίσουν από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, ενώ αν θέλουν μπορούν να ψηφίσουν και την χώρα τους, θα πρέπει όμως να ψηφίσουν από 3 έως 5 τραγούδια. Η ψηφοφορία ξεκίνησε από τις 13.00 και θα διαρκέσει μέχρι να κλείσουν οι γραμμές κατα την διάρκεια του show. Όσοι θέλετε, μπορείτε να ψηφίσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://eurostream2020.com/vote

Κατά την διάρκεια του τελικού οι χώρες θα προβληθούν αποσπάσματα των videoclip των φετινών συμμετοχών, δεν γίνεται να προβληθούν ολόκληρα λόγω πνευματικών δικαιωμάτων. Στην συνέχεια θα ανακοινωθούν τα αποτελεσμάτων εθνικών επιτροπών και στο τέλος αυτά του κοινού. Η σειρά εμφάνισης των τραγουδιών καθώς και η σειρά με την οποία θα ψηφίσουν οι χώρες καθορίστηκε μετά από κλήρωση. Αυτή είναι η σειρά με την οποία θα ψηφίσουν οι χώρες.

Παρουσιαστές του τελικού θα είναι οι: Gunther Ooms & Joël Braem (έναρξη), Lisa-Jayne Lewis (σχολιασμός τραγουδιών), Brandon McCann (Social media), Jonathan Hendrickx (Ψηφοφορία και κλείσιμο). Θυμίζουμε πως το Eurostream 2020 είναι μια πρωτοβουλία των παρακάτω sites: 12 Points From America, Aussievision, Ding-a-Dong Podcast, ESCDaily, escgo!, ESC Insight, ESCKAZ, ESC Nation, ESC Plus, ESCplus España, EuroVisionary, Eurovision Union, Eurovision Universe, evrovizija.rs/ESCSerbia,ScoreWIZ, Songfestival.be, Songfestivalforum.nl, Songfestivalweblog.nl, The EuroWhat? Podcast , XAZ.

https://www.youtube.com/watch?v=dJxCINWp_j0&feature=emb_title

Πηγή: INFE Greece

Read More

And More