Eurovision 2020: Στο Rotterdam ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού!

Τι και αν μόλις πριν μερικούς μήνες πραγματοποιήθηκε η Eurovision για το 2019, οι διοργανωτές έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για την… επόμενη! Μάλιστα, ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision 2020 θα πραγματοποιηθεί στο Rotterdam στην Ολλανδία, όπως χαρακτηριστικά ανακοινώθηκε πριν λίγο στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Οι δυο ημιτελικοί και ο τελικός θα διεξαχθούν στο εκθεσιακό κέντρο Rotterdam Ahoy, το οποίο φιλοξένησε την Junior Eurovision του 2007. Ο Ολλανδός Ντάνκαν Λόρενς, τραγουδιστής και συνθέτης, ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, επικρατώντας 25 άλλων διαγωνιζομένων τραγουδώντας και παίζοντας στο πιάνο την μπαλάντα του “Arcade”.

Ως νικήτρια χώρα, η Ολλανδία αυτομάτως έγινε η οικοδέσποινα του επόμενου κύκλου της μεγαλύτερης live μουσικής εκδήλωσης, την οποία είδαν πέρυσι 180 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως. Θα είναι η πέμπτη φορά που η Ολλανδία, με πληθυσμό 17 εκατομμυρίων κατοίκων, που θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό. Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 12 και 14 Μαΐου και ο τελικός στις 16 Μαΐου στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Όσον αφορά τις ημερομηνία, ο Πρώτος ημιτελικός θα γίνει την Τρίτη 12 Μαΐου, ενώ ο Δεύτερος ημιτελικός την Πέμπτη 14 Μαΐου! Ο μεγάλος Τελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαΐου 2020!

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, το Ρότερνταμ, ήταν το φαβορί στη δημοσκόπηση που έγινε στον ιστότοπο της Eurovision, λαμβάνοντας ποσοστό 57% από τους περίπου 26.000 ψηφίσαντες, σε σχέση με το 43% που έλαβε το Μάαστριχτ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More