Ο Akylas και το τραγούδι «FERTO» έχουν το δικό τους ηλεκτρονικό παιχνίδι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πρόκειται για ένα arcade game, τύπου endless runner, εμπνευσμένο από τον ρυθμό και την αισθητική της φετινής ελληνικής συμμετοχής, όπου οι χρήστες καλούνται να βοηθήσουν τον Akyla να αποφύγει τα εμπόδια που συναντά στον δρόμο προς τη Βιέννη και τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2026.
Το FERTO ΤΗΕ GAME παρουσιάστηκε σε arcade παιχνιδομηχανή στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής Press Day της Eurovision, και η υποδοχή του ήταν ενθουσιώδης. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ανέλαβε το Τμήμα Social Media της Γενικής Διεύθυνσης Marketing και Εμπορικής Εκμετάλλευσης της ΕΡΤ.
Οι πρωταγωνιστές της ελληνικής συμμετοχής, ο Akylas και ο creative director Φωκάς Ευαγγελινός ήταν χθες Τρίτη 21 Απριλίου 2026 στο ραδιομέγαρο στο πλαίσιο της καθιερωμένης press day που διοργάνωσε η ΕΡΤ. Μίλησαν σε δημοσιογράφους από το σύνολο των ΜΜΕ, για την παρουσίαση του «Ferto» στη σκηνή του Wiener Stadthalle, στη Βιέννη.
Ο Akylas, που δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή του, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο μήνυμα του «Ferto», επισημαίνοντας ότι το θέμα του τραγουδιού είναι η απληστία και ο υπερκαταναλωτισμός, καθώς και η διαρκής ανάγκη του ανθρώπου να θέλει όλο και περισσότερα, προσπαθώντας να καλύψει κενά που άφησαν η στέρηση και τα απωθημένα της παιδικής ηλικίας. Πρόκειται, όπως είπε, για μια βιωματική ιστορία για την πορεία από την έλλειψη στην επιτυχία, την ευθύνη απέναντι σε όσους πίστεψαν όταν δεν υπήρχε τίποτα και μια υπενθύμιση πως η πραγματική αξία βρίσκεται στην ευγνωμοσύνη και στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
