Εύα Καϊλή: Τα πρώτα λόγια μέσα από τη φυλακή, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera

Η Εύα Καϊλή συνεχίζει να βρίσκεται στις φυλακές των Βρυξελλών για το σκάνδαλο Qatar Gate. Την Ελληνίδα πολιτικό, σύμφωνα με την Corriere della Sera, επισκέφθηκε πρόσφατα η ευρωβουλευτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Deborah Bergamini. 

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη» φαίνεται να είπε η Εύα Καϊλή στην Ιταλίδα ευρωβουλευτή, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera. Η Ελληνίδα πολιτικός, που έχει προφυλακιστεί για την φερόμενη εμπλοκή της στο Qatar Gate, «ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της», εφόσον υπογράμμισε πως είναι η πρώτη ευρωβουλευτής που την επισκέφθηκε για να δει πώς είναι.

Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Corriere della Sera, φαίνεται επίσης να είπε στην ευρωβουλευτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια ότι «τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές». Πρόσθεσε δε ότι «ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου». 

Η ευρωβουλευτής Bergamini, όπως αναφέρει η Corriere della Sera, κάνει λόγο για «ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας» το οποίο «πρέπει να ισχύει για όλους» και υπογράμμισε πως «η κόρη της (Καϊλή) δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της». Η εφημερίδα προσθέτει πως η Εύα Καϊλή «μελετά γαλλικά και ολλανδικά», εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.

Με πληροφορίες από Corriere della Sera

Read More

And More