Ευγενία Δημητροπούλου: Η αποκάλυψη για την υιοθεσία της κόρης της – «Ξέραμε τις συνθήκες, δεν μας ενοχλούσε από που ήταν το παιδί»

Την Ευγενία Δημητροπούλου υποδέχτηκε ο Κώστας Τσουρός στην εκπομπή του, «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» το Σάββατο 2/3.

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός μίλησε για την κόρη της Εύα αλλά και για την απόφασή της να υιοθετήσουν παιδί με τον σύζυγό της.

«Το θέατρο συνήθως έχει αντίθετα ωράρια με αυτά της οικογένειας. Πέντε βράδια λείπω από το σπίτι άρα δεν την κοιμίζω εγώ. Είναι πολύ ζωηρή η μικρή. Από την πρώτη στιγμή ήμουν σίγουρη πως όταν γίνεσαι μαμά -δεν έχει σχέση με ποιον τρόπο γίνεται- όλο αυτό σε κατακλύζει. Ήθελα να το πω πως ήταν επιλογή μου η υιοθεσία, γιατί πολλές φορές σκεφτόμαστε με στεγανά. Υπάρχουν άνθρωποι που το βλέπουμε διαφορετικά», είπε αρχικά η Ευγενία Δημητροπούλου.

Και συνέχισε: «Εύχομαι να αλλάξουν κάποια πράγματά στη διαδικασία και να γίνουν λίγο φιλικότερες και προς τους γονείς αλλά και προς τα παιδιά. Εύχομαι να λυθούν τα προβλήματα πάντα με σεβασμό και αυστηρά κριτήρια αλλά να φύγουν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται από τα ορφανοτροφεία».

Στη συνέχεια η ηθοποιός αποκάλυψε πώς αποφάσισε να προχωρήσει σε διακρατική υιοθεσία λέγοντας: «Εγώ πήγα μέσω της διακρατικής υιοθεσίας για να αλλάξουμε την ιστορία ενός παιδιού, το οποίο έχει ήδη γεννηθεί κάπου στο κόσμο. Ξέραμε τις συνθήκες και πως θα είναι χρονοβόρα διαδικασία. Εμείς σκεφτήκαμε πως δεν μας ενοχλεί να είναι από οπουδήποτε το παιδί. Πρέπει να υπάρξει νομική απόφαση που να λέει πως είναι νόμιμο και τα παιδιά θα αναγνωριστούν. Όταν είδα την Εύα είπα πως ‘’αυτό είναι το παιδί μου’’. Την είδα σε φωτογραφία και είπα ‘’ναι αυτή είναι’’. Πρέπει να περάσουν κάποιοι μήνες διαδοχής μέχρι να γίνει η υιοθεσία. Δεν ήταν εύκολο το να κατεβούμε στην Αφρική, ήταν και η εποχή του covid. Όταν αρρώστησε η Εύα ήταν το πιο δύσκολο γιατί δεν ήμουν εκεί για να κάνω το αυτονόητο σαν μαμά».

Κλείνοντας η Ευγενία Δημητρόπουλου αναφέρθηκε στον σύζυγό της, λέγοντας: «Ήταν μοναδική η στιγμή που την πήρα αγκαλιά. Και ο σύζυγός μου ήθελε να υιοθετήσουμε. Είναι εκτός χώρου. Στην αρχή ήταν λίγο περίεργο γιατί τον καλούσαν από εκπομπές και εκείνος το σήκωνε γιατί νόμιζε πως ήταν ασθενής. Έκλεισε τα social media. Δεθήκαμε στην καραντίνα πολύ. Στον γάμο δεν ήμουν τόσο νύφη αλλά μαμά γιατί ήθελα να είναι η μέρα της κόρης μου».

Read More

And More