Ευγενία Δημητροπούλου: «Οι θετοί γονείς υποβάλλονται σε έλεγχο όπου δεν υποβάλλονται οι βιολογικοί γονείς»

Με αφορμή το νομοσχέδιο περί τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, η Ευγενία Δημητροπούλου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» και τη δημοσιογράφο Μένια Κούκου.

«Αυτό που λέω αρκετά χρόνια τώρα, είναι ότι εύχομαι ο καθένας, να κάνει την οικογένεια που ονειρεύεται. Αυτό πιστεύω και εύχομαι. Θεωρώ ότι μπορεί να δημιουργηθούν πάρα πολύ όμορφες οικογένειες. Αυτό που νομίζω ότι ξεχνιέται στην κουβέντα της τεκνοθεσίας, είναι ότι κάθε φορά που υπάρχει μια υιοθεσία οι υποψήφιοι θετοί γονείς υπόκεινται σε έναν έλεγχο, αναλαμβάνουν κάποιοι κοινωνικοί λειτουργοί κάθε φορά να κάνουν μια έρευνα γι’ αυτό το άτομο» είπε αρχικά η Ευγενία Δημητροπούλου.

«Ένας άνθρωπος που έγινε γονιός βιολογικά, δεν περνά ποτέ αυτόν τον έλεγχο, ούτε χτυπάει κάποιος την πόρτα του να δει πως ζει αυτό το παιδί. Θα έπρεπε να υπάρχει μια φροντίδα του κράτους για όλους τους γονείς. Είναι σημαντικό γιατί στα παιδιά που υιοθετούνται, πέρα από το ότι υπάρχει έλεγχος μέχρι να γίνει, υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται και μετά, και βλέπουν αυτά τα παιδιά, και μιλάνε μαζί τους, και βλέπουν όλο το περιβάλλον.

Ας το δούμε με αγάπη όλο το θέμα. Κι εγώ δυσκολεύτηκα στην υιοθεσία, ήταν αρκετά δύσκολο. Δεν ήταν τόσο χρονοβόρο όσο ακούγεται για τις διαδικασίες της Ελλάδας, ωστόσο ήταν αρκετά δύσκολο και ψυχοφθόρο και δόξα τω Θεώ τα καταφέραμε» πρόσθεσε η ηθοποιός.

Read More

And More