Φάνης Μουρατίδης: Η γνωριμία με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τα παιδιά και η υπόθεση Φιλιππίδη

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Φάνης Μουρατίδης στην εκπομπή «Τετ Α Τετ» του Τάσου Τρύφωνος το απόγευμα της Κυριακής 7/5.

Ο γνωστός ηθοποιός, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την γνωριμία του με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, για την εμπλοκή της στην υπόθεση Φιλιππίδη, αλλά και το κίνημα #metoo.

Η γνωριμία με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

«Ο έρωτας ήταν κεραυνοβόλος, ακόμα και σήμερα δεν έχω βρει έναν τρόπο να το ερμηνεύσω.  Η Άννα ήταν αυτή που έκανε το πρώτο βήμα στη σχέση μας. Δεν την ήξερα, δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ. Είχε μεγάλη πλάκα γιατί έκανε παρέα με μία κοινή μας φίλη, η οποία έμενε ακριβώς δίπλα από εμένα, παρόλα αυτά δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ.

Γνωριστήκαμε στην Κρήτη πάνω σε δουλειά. Ήξερα ότι είναι μία πολύ ωραία γυναίκα, ταλαντούχα, που έκανε μία πολύ σημαντική καριέρα. Αυτό που συνειδητοποίησα την πρώτη φορά που την είδα ήταν ότι είχαμε μία συγκλονιστική χημεία, ταιριάζαμε παρά πολύ. Αυτό δε συμβαίνει συχνά, να συναντάς έναν άνθρωπο και να το νιώθετε κατευθείαν και οι δύο. Δεν με τρόμαξε που έκανε αυτή το πρώτο βήμα γιατί μέσα μου ήμουν και εγώ έτοιμος», είπε αρχικά ο Φάνης Μουρατίδης.

Και συνέχισε: «Θυμάμαι ότι σκεφτόμασταν πολύ γρήγορα τα βήματα της ζωής μας και τα κάναμε και πολύ γρήγορα. Κάναμε τα παιδιά πολύ γρήγορα και το μεγάλο ρίσκο ήταν ότι δε γνωριζόμασταν καθόλου. Γνωριστήκαμε μέσα από μία εγκυμοσύνη.

«Εμπιστευτικά πιο πολύ το ένστικτό μου, δεν είχα λογικά κριτήρια γιατί δεν την ήξερα καθόλου. Άρχισα να την ανακαλύπτω στην πορεία. Η Άννα έχει απίστευτα χαρίσματα σαν άνθρωπος, δεν μιλάμε για αξίες, δε μιλάμε για ποιότητα, δε μιλάμε για φιλίες, δε μιλάμε για αισθητική, είναι ένας άνθρωπος που όπου είναι είναι παρών 100%. Αυτό Δεν το συναντάς σήμερα και είναι πολύ συγκινητικό», εξομολογήθηκε στη συνέχεια ο ηθοποιός.

Το metoo και η καταγγελία της συζύγου του, κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

«Δεν αγχώθηκα καθόλου με την όλη διαδικασία από τη στιγμή που αυτό ήταν πια αναγκαιότητα για την Άννα Μαρία. Για να πάρεις μία τέτοια απόφαση έχεις περάσει από 40 κύματα, έχεις έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους σου, με το παρελθόν σου, με πράγματα που σε έχουν πληγώσει, τα έχεις βάλει σε ένα συρτάρι και προσπαθείς να μείνουν σε αυτό το συρτάρι αλλά τώρα πια αυτό το συρτάρι άνοιξε και έχουν βγει οι δαίμονες προς τα έξω.

Όταν ένα δημόσιο πρόσωπο παίρνει την απόφαση να κάνει κάτι τέτοιο, εγώ πιστεύω ότι είναι μία ιερή στιγμή. Το μόνο πράγμα που με φόβιζε ήταν σε σχέση με τα παιδιά μας, διότι η ελληνική κοινωνία δεν γνώριζα αν ήταν έτοιμη να ακούσει αυτό το πράγμα ή θα το αντιμετώπιζε κουτσομπολίστικα. Ενημερώσαμε τα παιδιά μας για να ξέρουν ότι αυτή η υπόθεση θα έχει ένα δημόσιο χαρακτήρα, θα έχει ένα αντίκτυπο μεγάλο στην ελληνική κοινωνία και επειδή μπορεί να αντιμετωπίσουν κάποιες συμπεριφορές θα έπρεπε είναι έτοιμα μέσα τους γι’ αυτό το πράγμα», εξήγησε ο Φάνης Μουρατίδης.

Η εξομολόγηση για την πιο δύσκολη στιγμή του στον χώρο της υποκριτικής

«Νομίζω ότι η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν όταν στα ξεκινήματα μου, όταν ήμουν στην Σχολή και ταυτόχρονα κουμπάσο σε κάποιες παραστάσεις και έτυχε να ζήσω κάποια πράγματα Πάρα πολύ άσχημα. Ισχύει ότι με έχουν διώξει από πρεμιέρα παράστασης με το επιχείρημα ότι δεν ημουν πολύ Συνεπής στις παρατηρήσεις Που μου είχαν κάνει αλλά έπρεπε κανείς να σκεφτεί ότι ήμουν κομπάρσος. Ήταν μία υπερβολική κίνηση ενός σκηνοθέτη, με πείραξε πάρα πολύ Γιατί ήμουν πιτσιρικάς. Με διώξανε την ώρα που έμπαινε ο κόσμος, εξευτελισμούς έγινε με τα ρούχα της παράστασης. Ήταν μία δύσκολη στιγμή για μένα, δεν ήξερα πως να το διαχειριστώ, Ήμουν τελείως ανυποψίαστος

Κλείνοντας, ο Φάνης Μουρατίδης αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν τον έχουμε δει ποτέ να δουλεύει με την σύζυγό του, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, λέγοντας: «Με την Άννα δεν έχουμε δουλέψει ποτέ μαζί γιατί ήταν πολύ δύσκολος ο συνδυασμός με την οικογένεια. Δεν ήταν εύκολο να δουλεύουμε και οι δύο ταυτόχρονα, τα παιδιά μας ήταν Πολύ μικρά Και θέλαμε να είμαστε από πάνω. Όταν η Άννα ήταν στο σπίτι εγώ ήμουν στο θέατρο και αντίθετα. Τώρα που τα παιδιά μας μεγαλώσανε πιο πολύ και αποκτούν μία δικιά τους αυτονομία, μπορούμε να το σκεφτούμε να κάνουμε κάτι μαζί».

Δες εδώ όλη τη συνέντευξη του Φάνη Μουρατίδη:

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More