Φώφη Γεννηματά: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκίνο στην Τατιάνα Στεφανίδου

Η Φώφη Γεννηματά δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της. Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 11 Οκτωβρίου, ύστερα από επιδείνωση της υγείας της. Στις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η βασική νόσος -ο καρκίνος στο στήθος- έχει υποτροπιάσει.

Η Φώφη Γεννηματά είχε φιλοξενηθεί το 2016 στην εκπομπή Tatiana Live και είχε μιλήσει στην Τατιάνα Στεφανίδου για τη μάχη με τον καρκίνο.

«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, δεν το βάζω εύκολα κάτω. Αυτή ήταν μία από τις δυσκολότερες μάχες στη ζωή μου. Είναι πολύ σκληρό για μία μάνα να σκέφτεται, ότι το παιδί της θα μεγαλώσει χωρίς την αγάπη της μάνας. Αυτή η αγάπη δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτα και από κανέναν.

Επειδή εγώ ήμουν πολύ γεμάτη από τις αναμνήσεις και από τη ζωή με τους γονείς μου, δε μπορούσα να διανοηθώ ότι η μικρή μου που ήταν 2 χρονών δεν θα ζούσε όλα αυτά τα βιώματα, δεν θα έπαιρνε αυτά τα συναισθήματα. Στην αρχή με έκανε να καταρρέω, στη συνέχεια με πείσμωσε πάρα πολύ. Είπα όχι, εγώ θα είμαι εκεί. Έβαλα πρώτο στόχο να την πάω στο δημοτικό και τώρα το τελειώνει.

Είπα ότι θα είμαι εκεί, θα είμαι όποτε με χρειάζονται. Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ειδικά τώρα, που ο καρκίνος του μαστού έχει μετατραπεί περίπου σε μία χρόνια νόσο, είναι κρίμα μία γυναίκα να μην τα καταφέρει επειδή θα καταρρεύσει ψυχολογικά. Αυτό είναι το μήνυμά μου. Γι’ αυτό και μίλησα τότε, γιατί πρέπει να σπάσουμε το ταμπού που υπάρχει» είχε εξομολογηθεί στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Δες το χαρακτηριστικό σημείο στο 16.00′:

Το μήνυμα της Φώφης Γεννηματά:

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Ως πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μεταφέρθηκε εσπευσμένα, στον Ευαγγελισμό.

Read More

And More