Φοίβος Δεληβοριάς: Το ξέσπασμα για τη δήλωση Κούγια – “Μπερδεύει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία που είναι έγκλημα”

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη, βγήκε στην εκπομπή “Το Πρωινό” και εξέφρασε την άποψή του για το ζήτημα που έχει σοκάρει το πανελλήνιο τις τελευταίες ημέρες. Ο γνωστός καλλιτέχνης υποστήριξε ότι τα λεγόμενα του Αλέξη Κούγια αποτελούν απόψεις του Δημήτρη Λιγνάδη, σχολίασε τον χαρακτηρισμό “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι” και προέτρεψε τα θύματα να βγουν να μιλήσουν χωρίς φόβο.

“Χθες προσπάθησα να παρακολουθήσω τηλεόραση και αλλάζοντας όλα τα κανάλια έβλεπα τον κύριο Κούγια. Είναι καταπληκτική η ικανότητά του να κινείται από κανάλι σε κανάλι. Δεν μου έκαναν εντύπωση αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας, ούτε το στιλ του που είναι, που είναι πολύ γνωστό τηλεοπτικά εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι αυτά που λέει ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας είναι οι απόψεις του κύριου Λιγνάδη.

Λοιπόν, ο κύριος Λιγνάδης μας είπε ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, οπότε αν ένας ομοφυλόφιλος δει μια δολοφονία δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να το μαρτυρήσει αυτό. Ο κύριος Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει ο δικηγόρος του και να λέει τέτοια πράγματα. Επίσης, μπερδεύει την ομοφυλοφιλία που είναι μια ελεύθερη προτίμηση με την παιδεραστία που είναι ένα ειδεχθές και ποινικά κολάσιμο έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος που έχει επιλεχτεί να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο, να είναι το σύμβολο του θεάτρου, έχει αυτές τις απόψεις. Πιθανώς να τις δίδασκε και στα παιδιά.

Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έκανε ο κύριος Λιγνάδης, αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα και ένας βιασμός της πραγματικότητας και των θυμάτων. Ξέρουμε γιατί επιλέγει ο κύριος Κούγιας και γιατί βγαίνει στα κανάλια και λέει αυτά τα πράγματα. Το κάνει για να φοβηθούν τα θύματα και να μην μιλήσουν. Ένα άλλο ζήτημα που είναι σκανδαλώδες είναι ότι ο κύριος Λιγνάδης πολιτικοποιεί την υπόθεσή του, συνδέει το όνομά του για την κυβέρνηση.

Το θέατρο βλάπτεται από τη δράση και τις απόψεις ανθρώπων σαν τον κύριο Λιγνάδη, οι οποίες εκφράστηκαν με τόση ανοιχτωσιά από τον κύριο Κούγια στις τηλεοράσεις. Έρχεται μια καλύτερη ημέρα για το θέατρο. Το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που θέλουν να μιλήσουν. Και μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος”, ανέφερε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Δες το βίντεο:

Read More

And More