Φωτεινή Αθερίδου: Ποιος είναι ο «ιερέας των επωνύμων» που βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τη βάφτιση του γιου της

Η Φωτεινή Αθερίδου και ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Μαγκλάρας αποφάσισαν πριν μερικές εβδομάδες να βαφτίσουν τον 3χρονο γιο τους σε πισίνα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο καθαιρέθηκε, με αποτέλεσμα η βάφτιση του γιου των γνωστών ηθοποιών (όπως και γάμοι άλλων ζευγαριών) να κινδυνεύει να ακυρωθεί.

Ποιος είναι ο ιερέας που βρέθηκε στο επίκεντρο μετά τη βάφτιση του γιου της Φωτεινής Αθερίδου

 

Όπως παρακολουθήσαμε στην εκπομπή T-Live στον Alpha, ο πατήρ Τιμόθεος γεννήθηκε στην Κυλλήνη, το 1975. Το 1994 εισήχθη στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στη συνέχεια υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό ως μόνιμος αξιωματικός. Όμως, στη συνέχεια παραιτήθηκε και αφοσιώθηκε στην Εκκλησία. Παντρεύτηκε, έκανε τέσσερα παιδιά και σήμερα είναι διαζευγμένος. Όπως υποστηρίζει, το διαζύγιό του είναι η αιτία της καθαίρεσής του. Σήμερα λειτουργεί σε εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου, στους Αγίους Θεοδώρους της Νέας Σμύρνης.

Πολλοί είναι εκείνοι που τον αποκαλούν «ιερέα των επωνύμων», αφού δεν είναι λίγες οι φορές που έχει παντρέψει καλλιτέχνες και έχει βαφτίσει τα παιδιά τους. Ο πατέρας Τιμόθεος υπήρξε επί χρόνια εφημέριος στο πολύ γνωστό και πανέμορφο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα. 

Εκεί, στις 22 Ιουνίου του 2009, πάντρεψε τον Άδωνη Γεωργιάδη με την Ευγενία Μανωλίδου. Περισσότερες από χίλιες προσκλήσεις είχαν σταλεί για αυτόν το γάμο, αλλά ο κόσμος που ήθελε να δει από κοντά το ζευγάρι ήταν πολύ περισσότερος.

Στις 20 Ιουνίου 2010 ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά ένωσαν τις ζωές τους στο εκκλησάκι γνωστού κέντρου στην παραλιακή, με κουμπάρο τον καλό τους φίλο, Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Γιώργος Λεμπέσης και η Σοφία Τραντίδου έδωσαν το ομορφότερο ραντεβού της ζωής τους στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα στις 12 Σεπτεμβρίου του 2010. Ο πατέρας Τιμόθεος ευλόγησε και αυτό το ζευγάρι.

 

Πρόσφατα, ο ίδιος ιερέας τέλεσε τη βάφτιση του 3χρονου αγοριού του Κωνσταντίνου Μαγκλάρα και της Φωτεινής Αθερίδου σε πισίνα κτήματος στα Καλύβια.

«Όταν κάνεις βάφτιση είναι οι ευχές, σχεδόν, του μεγάλου αγιασμού. Το μόνο που έκανα… Εκεί δεν είναι μια πισίνα, φανταστείτε 100 τετραγωνικά μέτρα… Έχει κάποια επιπεδάκια και το επιπεδάκι εκεί που έγινε η βάφτιση… το μόνο που έκανα ήταν να καθίσω εκεί να αδειάσει το νερό. Γιατί θα πρέπει να φύγει το νερό να πάει στο χωνευτήριο. Δηλαδή, στη γη. Για να μην πατηθεί, γιατί είναι μεγάλος αγιασμός» είχε δηλώσει ο Πατέρας Τιμόθεος στην εκπομπή T-Live.

Η καθαίρεση του συγκεκριμένου ιερέα είναι και η αιτία που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εγκυρότητα της βάφτισης του τρίχρονου γιου των ηθοποιών.

«Άκυρη βάπτιση… Δεν υπάρχει βασικά άκυρο μυστήριο. Γιατί το μυστήριο… εννοείται ότι επικαλείσαι το Θεό. Ο Θεός δεν είναι… δεν λειτουργεί τον βάζουμε και τον βγάζουμε. Ανοίγουμε το ψυγείο, τον βγάζουμε έξω τον ξαναβάζουμε μέσα» τόνισε στην εκπομπή του Alpha.

Read More

And More