Ο Φώτης Μεταξόπουλος μπορεί να είναι 90 ετών, ωστόσο όπως λέει ο ίδιος νιώθει ακόμη 45 γι’ αυτό και όταν κάποιος ρωτάει την ηλικία του απάτνά ότι είναι 45 επί δυο.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Happy Day και στη Χριστιάνα Κοχλατζή, ο Φώτης Μεταξόπουλος μίλησε για τη σχέση με την κατά 50 χρόνια νεότερη σύντροφό του, τα μυστικά μακροζωίας του αλλά και την περιπέτεια που είχε περάσει με την υγεία του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Έχω κλείσει τα 90 και χορεύω τα 70 από αυτά. Χορεύω ακόμα, αλλά διδάσκω. Έχω βάλει ημερομηνία λήξεως τα 120. Μόλις ξυπνήσω το πρώτο πράγμα που κάνω είναι γυμναστική, πριν κάνω οτιδήποτε άλλο… Άλλο ένα μυστικό μακροζωίας είναι ο έρωτας. Αν δεν είμαι ερωτευμένος, δεν μπορώ να ζήσω.
Η σύντροφός μου είναι 50 χρόνια νεότερη. Στον έρωτα και στην αγάπη, δεν υπάρχει ηλικία. Τα 90 εγώ τα κόβω δια δυο, 45. Είμαι 45, είναι 42 και είμαστε συνομήλικοι. Δεν αισθάνομαι παραπάνω από 45. Η ένωση αυτών των ηλικιών εξαρτάται από τα χαρίσματα του άντρα… Τη γνώρισα σε ένα νησί. Ήταν θαυμάστριά μου. Φόραγα γυαλιά, ήρθε κοντά, μου ζήτησε να βγάλω τα γυαλιά, τα έβγαλα και έβγαλα και μου βγήκαν τα μάτια» ανέφερε αρχικά ο Φώτης Μεταξόπουλος.
«Με τη Νάντια Φοντάνα ζήσαμε 13-15 χρόνια μαζί. Αυτή τη στιγμή που δυστυχώς είναι σε γηροκομείο, δε μπορώ να μη της συμπαραστέκομαι. Δεν έχει άλλους ανθρώπους στη ζωή. Τηλεφωνιόμαστε κάθε μέρα… Η πρώτη μου γυναίκα ήταν η μητέρα του Πάνου, η Νάντια ήταν η δεύτερη γυναίκα μου. Υπάρχει και ένας τρίτος γάμος που τελείωσε. Δεν αξίζει τώρα σε αυτή την ηλικία να σκέφτεσαι γάμους. Και τον τρίτο γάμο τον έκανα πολιτικό για να μου μένει ένας ακόμα» δήλωσε σε άλλο σημείο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Για την περιπέτεια με την υγεία του ο Φώτης Μεταξόπουλος είπε, «Δύσκολες στιγμές είχα με τις αρρώστιες. Το μεγαλύτερό μου σφάλμα είναι το κάπνισμα. Έκανα μια εγχείρηση στον δεξί πνεύμονα, μου βγάλανε ένα μαύρο καρύδι αλλά ευτυχώς ήταν αρνητικό. Μετά όμως μου βρήκαν στον αριστερό πνεύμονα μια φακή που ήταν θετική. Κάθε πρωί έβγαζα και λίγο αίμα από το στόμα. Ευτυχώς από τότε έχει νεκρωθεί αυτό, κοιμάται. Μου είπαν ότι όσο κοιμάται, δε χρειάζεται να φοβάμαι».
Τέλος, ο Φώτης Μεταξόπουλος ανέφερε, «Δε μπορώ εγώ να πω ότι είμαι 90. Λέω 45 επί 2. Το 45 όμως το αισθάνομαι, το σώμα μου το νιώθω όπως τότε. Σε όλα τα επίπεδα είμαι ενεργός. Ο γιος μου, μού είπε ότι έπαθε κατάθλιψη. Όλη η Ελλάδα να πάθει κατάθλιψη, εγώ θα τη βλέπω και θα γελάω. Γιατί να πάθω κατάθλιψη; Έχω φιλοσοφήσει στη ζωή και έχω βγάλει δυο συμπεράσματα, το πρώτο είναι ότι με αγαπάω… και το δεύτερο ότι, ό,τι καλό και να συμβεί καλώς να έρθει, ό,τι κακό… ζαμάν φου. Γιατί να αγχωθώ;».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.