Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: “Ήμουν μάρτυρας και θα χρειαστεί να καταθέσω σε μια περίπτωση”

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης βρέθηκε καλεσμένος στο Πρωινό, σήμερα Τρίτη και μίλησε στην Φαίη Σκορδά και στον Γιώργο Λιάγκα για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε ότι έχει βρεθεί μάρτυρας σε ένα συμβάν, για το οποίο θα χρειαστεί να καταθέσει στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ.

“Σε κάποια περιστατικά βίας είχα βρεθεί και μάρτυρας. Θα χρειαστεί να καταθέσω σε μια περίπτωση. Στο ΣΕΗ θα καταθέσω. Για ένα συμβάν, σε μια περίπτωση σωματικής βίας, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω δημόσια, γιατί θα καταθέσω. Ο καταγγέλων με κάλεσε να δώσω μια κατάθεση για το τι συνέβη. Είναι δύσκολο αλλά τι να κάνουμε. Συμβαίνουν κάποια πράγματα και οφείλουμε να καταθέσουμε τι έγινε. Την αλήθεια καλείσαι να πεις, ό,τι συμβαίνει. Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει παραγραφεί.

Για τις υποθέσεις όλες αυτές, για κάποιες είχαμε ακούσει πράγματα αλλά δεν μπορείς να μιλήσεις γιατί μπορείς να κατηγορηθείς. Υπάρχουν πάρα πολλές φήμες που ακούγονται. Φυσικά και δεν ξέραμε, εγώ δεν ήξερα καμία περίπτωση που να είναι ποινικά κολάσιμη. Για πολλές περιπτώσεις έπεσα από τα σύννεφα. Ακούγαμε πράγματα… Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τίποτα, έγιναν κάποιες καταγγελίες και περιμένω να δω τι θα γίνει. Όπως θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές για να πω ότι αμφισβητώ κάτι. Περιμένω να δω τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Λίγο πολύ όλοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας.

 

Φυσικά και μου έχει συμβεί, είχα δύσκολες συνεργασίες. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι να μπουν φυλακή. Θα τσακωθώ, θα του πω ότι δεν θα δουλέψω ξανά μαζί. Ή θα πάρω τα πράγματά μου και θα φύγω. Αλλά τώρα μιλάμε για ιδιαίτερες περιπτώσεις. Δεν περίμενα κάποιες περιπτώσεις να φτάσουν εκεί. Έχω τσακωθεί και εγώ, έχει συμβεί να βγω από τα όρια μου. Τι να κάνουν οι καταγγελόμενοι; Σηκώνω τα χέρια μου ψηλά, δεν ξέρω. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα κάνουν οι καταγγελόμενοι, είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα των καταγγελόντων που δεν μπορώ να σταθώ στο πλευρό των καταγγελόμενων. Στέκομαι στο πλευρό των καταγγελόντων. Υπήρχε ολόκληρη γενιά που μεγάλωσαν έτσι, με αυτή τη λογική, μεγάλωσαν ηθοποιοί που γαλουγήθηκαν με την άποψη πως αν δεν ματώσεις, δεν υποφέρεις στο θέατρο δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις καλός ηθοποιός. Υπήρχε όμως και η φωτεινή πλευρά, όπου το θέατρο είναι χαρά και γέλιο. Δυστυχώς και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο, ως ένα σημείο. Ήμουν στην πλευρά του φωτός. Μεγάλωσα με δασκάλους που μου έμαθαν ότι το θέατρο είναι φως”, τόνισε ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Read More

And More