Γιάννης Αϊβάζης: “Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση – Να ξεβρωμίσει λίγο ο τόπος”

Στην εκπομπή Πάμε Δανάη βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης, ο Γιάννης Αϊβάζης. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης δήλωσε στεναχωρημένος και συγκλονισμένος με όλα όσα συμβαίνουν στους κόλπους του ελληνικού θεάτρου και έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Να περάσουμε όλο αυτό που συμβαίνει με τα κλειστά θέατρα, τις αρρώστιες που πλανώνται γύρω μας και τη βρωμιά που μας κατακλύζει και θα είμαστε καλά. Πάντα θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Να ξεβρωμίσει λίγο ο τόπος και να πάμε παραπέρα» δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Αϊβάζης.

 

Ο αγαπημένος ηθοποιός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια της πορείας του στο σινεμά, το θέατρο και την τηλεόραση έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση: «Και δουλειές έχω χάσει κι από συναδέλφους με περισσότερα χρόνια πορείας, που έχουν μιλήσει για να μην κάνω δουλειές. Εγώ ήμουν ωστόσο από τους τυχερούς. Ξεκινώντας από το MEGA και το «Κόκκινο Δωμάτιο» μέσα σε 2 επεισόδια έγινα πρωταγωνιστής. Ήταν πολύ πιο δύσκολο και με το παρουσιαστικό που είχα και με το μεγάλο “μπαμ” που είχα τότε, να μου πει κάποιος κάτι και να προσπαθήσει να με παρασύρει σε κάτι. Σαφώς έχω χάσει πολλές δουλειές όμως. Εμμέσως πλην σαφώς κατανοείς όταν κάποιος προσπαθεί να σου προτείνει κάτι τέτοιο».

Για την Μαρία Κορινθίου αποκάλυψε χαρακτηριστικά: «Δεν θα επέτρεπα να ακουμπήσει κάποιος την Μαρία. Από την πρώτη στιγμή, όποιο και αν ήταν το τίμημα. Γιατί είμαι ένας τέτοιος άνθρωπος, δεν είναι θέμα μαγκιάς, είναι θέμα υπεράσπισης της γυναίκας σου, του σπιτιού σου, της οικογένειάς σου. Έχει συμβεί και το έχω αντιμετωπίσει ανάλογα το συγκεκριμένο περιστατικό. Σαφώς επενέβη με τον δικό μου τρόπο. Είναι άρρωστο αυτό το πράγμα… Φεύγει από τα όρια της εξυπνάδας και πάει στην βλακεία. Δεν δούλεψε ποτέ με αυτόν τον άνθρωπο. Όταν κάποιος έχει έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο, όταν παύει ο στόχος του εκείνος περιθωριοποιείται. Αλίμονο αν η Μαρία δεν έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση».

Read More

And More