Γιάννης Νταλιάνης για τα πτυχία των καλλιτεχνών: «Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας απεργίας διαρκείας των ηθοποιών»

Τον δικό τους αγώνα συνεχίζουν να δίνουν οι Έλληνες ηθοποιοί, οι οποίοι ζητούν την ανάκληση του Προεδρικού Διατάγματος που υποβαθμίζει τα πτυχία τους και τα ισοσταθμίζει με εκείνα των απολυτηρίων Λυκείου.

Ο Γιάννης Νταλιάνης ο οποίος είναι και ένας από τους καθηγητές του Εθνικού που υπέβαλαν την παραίτησή τους, μίλησε στην εκπομπή “Πρωινό μας” αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας απεργίας διαρκείας από τους ηθοποιούς.

«Έχουμε καλεστεί την Τετάρτη από τον πρωθυπουργό εκπρόσωποι του Εθνικού Θεάτρου και από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αλλά έχει γίνει μια παράλειψη, δεν έχει καλεστεί κανείς από τις υπόλοιπες δραματικές σχολές… Εκτός από την Ελλάδα, έχει αρχίσει να γίνεται και στο εξωτερικό από συναδέλφους αυτό που γίνεται εδώ… Αρχίζει μια διεθνής παρουσίαση του γεγονότος…» ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Νταλιάνης.

«Θα συζητηθεί σήμερα; το σενάριο απεργίας διαρκείας. Η σημερινή συνέλευση του Σωματείου μας είναι πολύ σημαντική. Προσωπικά δε θέλω τα θέατρα να κλείσουν. Όλη μας η προσφορά γίνεται μέσα στα θέατρα αλλά στην πράξη μια απεργία διαρκείας θα είναι κάτι πολύ σημαντικό… Θα φανεί στη σημερινή συνέλευση που είναι πολύ κρίσιμη… Κρίσιμη είναι και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη… Όλοι οι καθηγητές του Εθνικού Θεάτρου είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία μεταξύ μας και με τους φοιτητές. Να πούμε βέβαια πως το κτήριο Τσίλλερ που είναι υπό κατάληψη δεν έχει υποστεί καμία ζημιά και όπως ειρηνικά διαδηλώσαμε με τον ίδιο σεβασμό αντιμετωπίζεται και το συγκεκριμένο κτήριο…» πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Νταλιάνης.

Δες περισσότερα στο βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Read More

And More