Γιώργος Αγγελόπουλος: «Χείμαρρος» στις τηλεοπτικές κάμερες – «Με ενοχλεί που είμαι στην επικαιρότητα όχι για τη δουλειά μου»

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν θα παίξει τον ρόλο του Αλέξανδρου Υψηλάντη στη νέα ταινία που ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής, κάτι που επιβεβαίωσε και ο καταξιωμένος σκηνοθέτης. 

Η κόντρα ανάμεσα στον νικητή του Survivor και στον σκηνοθέτη συνεχίζεται, με τον Γιώργο Αγγελόπουλο να μιλάει το πρωί της Πέμπτης στις τηλεοπτικές κάμερες που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο για όλα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστή εκείνον.

«Είναι προσβλητικό προς το πρόσωπό μου και προς τους συνεργάτες μου αυτό που γίνεται. Νιώθω σεβασμό για το επάγγελμα του ηθοποιού. Γνώρισα πολύ σημαντικούς ανθρώπους και στο περιβάλλον των ηθοποιών και στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν μεγάλος δάσκαλος για μένα.

Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους που γνώρισα, χτύπησα και την πόρτα του κ. Σμαραγδή γιατί είχαμε μια κοινή επαφή. Δεν μου πρότεινε τον ρόλο του Αλέξανδρου Υψηλάντη αλλά μέσα από αυτή την επαφή συζητήθηκαν πράγματα, δεν ξέρω αν συζητήθηκαν από τη πλευρά της παραγωγής. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι εδώ για να κάνω πινγκ πονγκ με τον Γιάννη Σμαραγδή. Τον ευχαριστώ που μου δίνει την ευκαιρία.

Εξεπλάγην χθες από τις δηλώσεις του γιατί το μεταξύ μας κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό. Πρόσφατα, μου ζήτησε να αναιρέσω ένα δημοσίευμα που προέκυψε μέσα από ένα ρεπορτάζ. Εγώ δεν συμφώνησα γιατί δεν προκύπτει από εμένα. Του ζήτησα να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε γιατί… εγώ δεν είχα πει κάτι γι’ αυτό. Ουδέποτε χρησιμοποίησα το όνομα του κ. Σμαραγδή, παρ’ όλο που είχαμε γνωριστεί.

Με ενοχλεί που είμαι στην επικαιρότητα όχι για τη δουλειά μου και την προσπάθειά μου. Ο κ. Σμαραγδής μου ζήτησε να ανακαλέσω τη δήλωση μου για τον Καποδίστρια, η οποία ήταν από ρεπορτάζ δεν ήταν κάτι που είπα εγώ. Ο τρόπος του ήταν απαξιωτικός και προσβλητικός. Προσβάλλει τις τρεις εταιρείες παραγωγές και τέσσερις ταινίες που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Αν προσβάλλει τόσο πολύ η συμμετοχή μου σε κάποια σίριαλ ως τώρα, εγώ αυτό που έχω να πω στον κύριο Σμαραγδή είναι ότι του υπόσχομαι ότι θα παρουσιαστώ όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στα τέσσερα πρότζεκτ αυτά» τόνισε κατηγορηματικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

 

Αμέσως μετά τις δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Σμαραγδής σε επικοινωνία του με το Πρωινό μας, απάντησε ως εξής: «Εγώ και η εταιρεία παραγωγής μου δεν έχουμε καμία σχέση με τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Έχω να τον δω τρία χρόνια».

Η αιχμηρή απάντηση του παραγωγού

Ο παραγωγός και casting director της Enorama Productions, Θανάσης Ψιλόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Breakfast@star» για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Σήμερα ο Σμαραγδής είπε είπε ότι του είπες εσύ αν δεν πάρεις τον Αγγελόπουλο δεν θα γίνει η ταινία.

Εννοείται, υπάρχει γραπτό sms, κόκκινη γραμμή της Enorama, ότι θέλω εγώ κάνω, εγώ δεν βάζω τα λεφτά;

Στην ουσία αποσύρθηκες, γιατί; Γιατί ο κύριος Σμαραγδής…

Γιατί η Enorama εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή αν μπεις στο προφίλ της Enorama, κάποιους ηθοποιούς από κάτω. Όπως είναι ο Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Χρανιώτης, η Anthea Murfet. Εγώ είμαι casting director. Ο casting director προτείνει όποιον θέλει από τη στιγμή που είναι συμπαραγωγός. Εγώ δεν το πληρώνω το φιλμ; Η συμμετοχή του κυρίου Σμαραγδή είναι στα 4 εκατομμύρια, το φιλμ το πάμε 15 εκ. Άρα κάποιος θα βάλει τα υπόλοιπα 11. Στα υπόλοιπα 11, στα προαπαιτούμενα μέσα είναι να παίξει και ο κύριος Αγγελόπουλος, και όχι μόνο αυτός, και άλλοι ηθοποιοί.

Είχες επαφές μαζί του; Του τον είχες γνωρίσει τον Ντάνο; Γιατί λέει ότι τον είχε γνωρίσει πριν τρία χρόνια κι από εκεί και πέρα λέει δεν είχε γίνει καμία συζήτηση λέει για την ταινία.

Τα τρία χρόνια που είχε συναντηθεί με τον Ντάνο, το είχε αναφέρει ο κύριος Σμαραγδής να παίξει στην ταινία του, του το είχε πει πριν τρία χρόνια και τώρα σταδιακά ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο ραντεβού μας είχε κάποιες αρκετές συνομιλίες με τον κυρίο Αγγελόπουλο. Τώρα μέσα στον Οκτώβρη.

Ο κύριος Σμαραγδής γνώριζε ότι ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα πάρει μέρος στην ταινία;

Είχε ενημερωθεί με γραπτό μήνυμα από μένα. Βεβαίως και το ήξερε. Στο φιλμ είναι ο Αλέξανδρος Υψηλάντης και ο Δημήτριος Υψηλάντης. Ο Γιώργος θα έπαιζε έναν από αυτούς τους δύο ρόλους. Δεν συκοφαντήσαμε κανέναν. Συκοφαντήσαμε τον κύριο Σμαραγδή πουθενά; Αυτή τη στιγμή ο μόνος χαμένος είναι η Enorama και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Ο κύριος Σμαραγδής έχει βγει λάδι. Γιατί από το πουθενά ασχολείστε με τον Καποδίστρια. Εάν ο κύριος Σμαραγδής θέλει να το τραβήξουμε, εδώ είμαστε. Ας κάνουμε και μια άρση συνομιλίας και τελείωσε η ιστορία. Εγώ καθαρός είμαι και έχω και sms, ξεκάθαρος.

Read More

And More