Γιώργος Αυγερόπουλος: Επιτέλους επιστρέφει στους δέκτες μας, μαζί με τις υπέροχες εκπομπές του…

Η αλήθεια είναι, πως ο Γιώργος Αυγερόπουλος ανήκει σε αυτή τη μικρή, την πολύ μικρή κατηγορία των τηλεοπτικών προσώπων, που όταν λείπουν από τη τηλεόραση, σου λείπουν και σου λείπουν πραγματικά.

Σου λείπει ο σοβαρός, ψύχραιμος κι έγκυρος λόγος τους… Σου λείπει η σοβαρή και σε βάθος δημοσιογραφική τους έρευνα, αλλά και… η άλλη ματιά που μπορεί να έχουν απέναντι στα πράγματα.

Τα ευχάριστα τηλεοπτικά νέα ,λοιπόν, αφορούν στον “Mr. Εξάντα” και στη τηλεοπτική επιστροφή του. Ο γνωστός και πολυβραβευμένος δημοσιογράφος έρχεται στους δέκτες μας μέσα από το Epsilontv, με τον ολοκαίνουργιο κύκλο εκπομπών , “Οι πειρατές του Αιγαίου”.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του καναλιού:

“…Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Οι Πειρατές του Αιγαίου», με την υπογραφή του Γιώργου Αυγερόπουλου έρχεται από τη νέα σεζόν στο Εpsilon TV.

O πολυβραβευμένος δημιουργός ντοκιμαντέρ και δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος, αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή, αρκετούς αιώνες πριν, όταν το Αιγαίο Πέλαγος βρίσκεται υπό την κυριαρχία των πειρατών και των κουρσάρων.

Μια ιστορική δραματοποιημένη σειρά, οχτώ επεισοδίων, η οποία ρίχνει φως σε άγνωστα κομμάτια της ελληνικής ιστορίας από τον 15ο έως το 19ο αιώνα, έρχεται για να μας παρασύρει σε έναν άλλο άγνωστο κόσμο.

Έλληνες , Ενετοί,  Οθωμανοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Ολλανδοί και Πορτογάλοι, κάνουν ρεσάλτα σε εμπορικά πλοία στη θάλασσα ενώ σπέρνουν τον τρόμο στις ακτές, έχοντας τις Κυκλάδες ως ορμητήριό τους. Μανιάτες, Σφακιανοί και πολλοί άλλοι στον ελληνικό χώρο της οθωμανικής αυτοκρατορίας, έχουν στραφεί στην πειρατεία για να επιβιώσουν, κηρύσσοντας παράλληλα και τον δικό τους πόλεμο κατά του Σουλτάνου, πολλά χρόνια πριν από το 1821. Πολλοί απ’ αυτούς είναι πρόγονοι Ελλήνων Οπλαρχηγών της Επανάστασης.

Η σειρά παραθέτει ιστορικά στοιχεία εξετάζοντας τις αιτίες του φαινομένου και τις κοινωνικό- οικονομικές συνθήκες της εποχής, σκιαγραφώντας την πραγματική εικόνα ενός κόσμου διαφορετικού και άγνωστου στους περισσότερους.

Με σύγχρονα πλάνα από τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, με μεσαιωνικές γκραβούρες, χάρτες, με 3D γραφικά  και με δραματοποιημένες σκηνές που ζωντανεύουν αιματηρές ναυμαχίες, μάχες και επιδρομές, με εύληπτη αφήγηση και συνεντεύξεις καταξιωμένων ιστορικών, κάθε επεισόδιο της σειράς αποτελεί για το θεατή ένα ταξίδι στον Χώρο, τον Χρόνο, την Ιστορία και τη Γνώση.

«Οι Πειρατές του Αιγαίου», με την υπογραφή του Γιώργου Αυγερόπουλου, από τη νέα σεζόν στην τηλεόραση του Epsilon TV. Παραγωγοί και συντονιστές: Γιώργος Αυγερόπουλος, Αναστασία Σκουμπρή…”

Read More

And More