Γιώργος Καραμίχος: «Ο γιος μου μού είπε ότι δε θέλει να ξαναπάει σχολείο στην Αμερική γιατί θα πάει κάποιος να τους σκοτώσει»

Ο Γιώργος Καραμίχος βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 7/11 καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και μέσα σε όλα, αναφέρθηκε και στην απόφασή του να φύγει με την οικογένειά του από την Αμερική, όπου ζούσε τα τελευταία δέκα χρόνια, και να επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα.

«Τα πράγματα στην Αμερική δεν ήταν ιδανικά. Ναι μεν οι επαγγελματικές συνθήκες είναι πολύ καλές, όμως το υπόλοιπο είναι πολύ προσωπικό γούστο. Εγώ δεν είχα ποτέ κανένα ψώνιο να είμαι στο Hollywood και αυτό να με κάνει ευτυχισμένο. Έμεινα δέκα χρόνια στην Αμερική αλλά τα γυρίσματα που έκανα ήταν κυρίως στην Ευρώπη.

Είχα έδρα την Αμερική γιατί εκεί ήταν το παιδί μου, πήγαινε εκεί σχολείο. Με την πανδημία, με το που ήρθαμε εδώ, ο μικρός μου γιος δεν ήθελε με τίποτα να γυρίσει στην Αμερική γιατί είναι πολύ άγρια η συνθήκη του να αφήνεις το παιδί σου στο σχολείο. Εκτός του ότι του αρέσει η Ελλάδα πάρα πολύ, λόγω πανδημίας είχαν κλείσει τα πάντα, εγώ είχα δουλειά εδώ, η μαμά του δούλευε Online, οπότε τον γράψαμε εδώ σχολείο» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καραμίχος και πρόσθεσε:

«Τον γράψαμε σε αμερικάνικο σχολείο γιατί για να πάρει το απολυτήριο, θα έπρεπε να ξεκινήσει το δημοτικό από την αρχή. Ήταν 7 χρονών όταν ήρθαμε στην Ελλάδα, το 2020. Ο μικρός δεν ήθελε με τίποτα να γυρίσει πίσω. Όταν ήταν 4,5 χρονών και ήταν να πάει πρώτη φορά στο προνήπειο, όταν πήγα να τον πάρω μου είπε, “Μπαμπά, δε θέλω να με ξαναφήσεις εδώ”, τον ρώτησα γιατί και μου είπε, “γιατί θα έρθει κάποιος εδώ να μας σκοτώσει”».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καραμίχος εξήγησε: «Αφήνεις το παιδί σου στο σχολείο και πρέπει να έχεις ένα έξτρα βαλιτσάκι με επιπλέον ρούχα, σε περίπτωση που μπει ένας ένοπλος στο σχολείο και μπορεί να χρειαστεί να διανυκτερεύσουν τα παιδιά εκεί. Έρχεται και το FBI και σε ενημερώνει, και οι δάσκαλοι. Πήρα τον μικρό 4,5 ετών από το σχολείο και μου λέει, “μπορεί να έρθει κάποιος στο σχολείο να μας σκοτώσει” και τους βάλανε να κάνουν έρπινγκ, να πάνε στο υπόγειο, να κλειστούν σε μια σιδερόπορτα σε περίπτωση που πάει κάποιος με το όπλο.

Κάθε δυο μήνες κάνουν άσκηση στο σχολείο για το πως πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που μπει κάποιος στο σχολείο. Είναι πολύ βίαιη συνθήκη. Κάθε πρωί που άφηνα το παιδί στο σχολείο αισθανόμουν περίεργα. Και με ρωτούσε ο μικρός για πολύ καιρό, “γιατί με αφήνεις εδώ αφού είναι επικίνδυνα;” και του έλεγα ότι έτσι είναι τα σχολεία, αλλά αυτό είναι το πιο ασφαλές».

«Με το που ήρθε εδώ, και αισθάνθηκε ασφάλεια, γιατί στην Ελλάδα δε το ζούμε αυτό στα σχολεία, δεν ήθελε να γυρίσει πίσω. Επίσης, κάτι ακόμα που με τρόμαζε, είναι ότι όλοι οι μαθητές μου είχαν συνταγογραφημένα ναρκωτικά. Αν για κάποιο λόγο δεν έχει απόδοση κάποιος στο σχολείο, του δίνουν ή αμφεταμίνες για να συγκεντρώνονται ή οπιοειδή για να φύγει το άγχος, έχουν πάρει όλου κάποιου είδους ναρκωτικά συνταγογραφημένα. Τελειώνοντας το σχολείο, τα περισσότερα παιδιά που ερχόντουσαν στη σχολή, είχαν κάνει και 1-2χρόνια αποτοξίνωση» κατέληξε ο Γιώργος Καραμίχος.

Read More

And More