Γιώργος Καρκάς για Οικονομόπουλο – Νίνο: «Μιλάνε τα λαμπρά μυαλά αυτού του τόπου»

Σε μία καυστική ανάρτηση προχώρησε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook.

«Μετά τον Νίκο Οικονομόπουλο, τοποθετήθηκε και ο Νίνο. Όλα τα λαμπρά μυαλά του τόπου» έγραψε, με αφορμή τις τοποθετήσεις τους για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Γιώργος Καρκάς παραχώρησε δηλώσεις στο Πρωινό και στον δημοσιογράφο Γιώργο Βιολέντη.

«Είναι ένα καυστικό σχόλιο που αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Και όχι μόνο με αφορμή αυτά τα δύο άτομα. Γενικά έχουμε ακούσει πολλή ηλιθιότητα αυτές τις ημέρες. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει πολίτες που κατέχουν πτυχίο πανεπιστημίου ενώ στην ουσία είναι πολιτικά αμόρφωτοι» είπε αρχικά ο Γιώργος Καρκάς.

Για τον Νίκο Οικονομόπουλο, ο Γιώργος Καρκάς σημείωσε πως «δεν φέρει καμία ιδιότητα που να του επιτρέπει να μην το δέχεται. Αυτά τα δικαιώματα, δηλαδή ο πολιτικός γάμος κτλ έχουν θεσμοθετηθεί για τα ετερόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα από το ’80. Σε μία δημοκρατία, δεν έχεις δικαίωμα να εκφράζεις άποψη, πόσω μάλλον να διαφωνείς με τα πολιτικά δικαιώματα του συμπολίτη σου από τη στιγμή που εσύ τα απολαμβάνεις. Ηθικό πλεονέκτημα του ετεροφυλόφιλου δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει και του χριστιανού.

Από τη στιγμή που το νομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνει τον θρησκευτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών, η εκκλησία δεν έχει καμία πολιτική και ηθική νομιμοποίηση να επεμβαίνει».

Δες περισσότερα στο βίντεο από το Πρωινό:

Read More

And More