Η κόρη του και η μάχη με τον τζόγο

Γιώργος Κωνσταντίνου: “Την μητέρα μου την ενοχλούσε που δεν την παντρεύτηκε ο πατέρας μου και ήμουν εξώγαμο παιδί”

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου μετά από 20 ολόκληρα χρόνια συναντήθηκε τηλεοπτικά με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω. Ο κορυφαίος ηθοποιός μιλά για την πρώτη του επαφή με το θεατρικό σανίδι. Τι λέει για το μικρόβιο της τέχνης, για τον Αντωνάκη και την κυρία Κοκοβίκου; Πόσο τον επηρέασε η μητέρα του στην καριέρα του και ποιες είναι οι μνήμες του από τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής;

Οι γονείς μου ήταν πρωταγωνιστές της οπερέτας.  Τον πατέρα μου δεν τον έζησα. Ο πατέρας μου δεν είχε παντρευτεί την μητέρα μου και η μητέρα μου το έφερνε βαρέως  ότι εγώ ήμουν ένα εξώγαμο παιδί. Η μητέρα μου χρόνια μετά, ζήτησε να παντρευτούν. “Για να συνεχίσει να σε βοηθάει ο γιός μου θα με παντρευτείς του είπε” Και παντρεύτηκαν εκείνη στα 60 και εκείνος στα 70 και μετά χώρισαν. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος και η μητέρα μου πριμαντόνα.

Τα παιδικά χρόνια μετά την κατοχή ήταν δύσκολα δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. Mετά το 1948 αρχίσαμε να κυκλοφορούμε. Η ανάγκη για επιβίωση δεν μας άφησε να κάνουμε όνειρα. Ήμουν στο σπίτι με τη γιαγιά που ήταν αυταρχική και υπήρχε ένα κλίμα τρόμου. Από εκεί σέρνω κάποια κατάλοιπα. 

Για την προσωπική του ζωή που έμεινε μυστική: Είχα μια απέχθεια στο σκάλισμα της προσωπικής ζωής. Απέκλεισα την προσωπική μου ζωή από τη δημοσιότητα.. Έχουμε μάθει μόνο για τη σχέση σας με την Έλενα Ναθαναήλ γιατί εκείνη το είπε” είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στον Γιώργο Κωνσταντίνου… Ο έρωτας δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ζωή μου. Πέρασα ελαφρά από αυτή την ιστορία. Με τα παιδιά μου είμαι φιλαράκια. Με την κόρη μου έχουμε παίξει και μαζί” είπε. Η κόρη μου θέλει με τα δικά της όπλα να πολεμήσει. Προσπαθούμε να απελευθερωθούμε ο ένας από τον άλλο.

Η μάχη που έδωσε κατά του εθισμού του τζόγου:  Ο τζόγος είναι κάτι έμφυτο. Από παιδιά παίζαμε για να κερδίσουμε κάτι. Αν μπλέξεις με το τζόγο είναι  καταστροφικός. Ήθελα να δείξω πόσο καταστροφικό είναι όπως θα μιλούσα για τα ναρκωτικά. Κάποτε έτυχε να κερδίσω στο καζίνο και αυτό.

 

 

Read More

And More