Γιώργος Λιάγκας: «Γιατί να παίξουμε τις δηλώσεις του Αμβρόσιου και να βγάλουμε λογύδριο “ντροπή και αίσχος”»;

Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό, με αφορμή τις αδιανόητες δηλώσεις του Αμβρόσιου για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Θέλω να πω κάτι, επιτρέψτε μου γιατί δεχόμεθα και κριτική – από ποιους δεχόμαστε- , για το πώς ασχοληθήκαμε και το πώς ασχολούμαστε με το θέμα αυτό, η δημοσιογραφική ομάδα αυτής της εκπομπής, όλοι μας… Όλοι αυτοί που ασκούν κριτική, νομίζω ότι ασχολήθηκαν με αυτά που είπε ο Αμβρόσιος. Λέτε λοιπόν ότι κάποιοι προσπαθούν να κάνουν τα ασήμαντα σημαντικά.  Εγώ αρνούμαι και η ομάδα. Το θεωρούμε ελάσσονος σημασίας.

Το θέμα είναι ποιος λέει και τι λέει. Πιστέψτε μας. Λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψιν του τις εμετικές δηλώσεις του Αμβρόσιου για να τις παίξουμε και να κάνουμε θέμα; Παίρνει κανείς στα σοβαρά τις κατά τα άλλα εμετικές δηλώσεις του Αμβρόσιου; Γιατί; Για να τις παίξουμε και να βγάλουμε λογύδριο «ντροπή και αίσχος»; Ότι δηλαδή φταίει το καρναβάλι για τους νεκρούς;

Να κάτσω να ασχοληθώ με τον Αμβρόσιο; Δεν έχει σημασία, πάμε παρακάτω. Κάντε το εσείς που κάνετε κριτική σε εμάς για το πώς αντιμετωπίζουμε σοβαρά και μη σοβαρά και ποια θέματα είναι τα μείζονα και ποια τα ελάσσονα σε αυτήν την ιστορία; Τουλάχιστον εγώ κι εμείς όλοι, έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη».

Νωρίτερα, στην εκπομπή Super Κατερίνα είχαν ασχοληθεί με το θέμα των δηλώσεων του Αμβρόσιου, με την Κατερίνα Καινούργιου να ξεσπά: «Γιατί ακόμη η εκκλησία επιτρέπει σε αυτόν τον άνθρωπο να κηρύσσει τον λόγο του Θεού; Τι περιμένει η εκκλησία και τον αφήνει ακόμη; Είμαι έξαλλη με αυτό. Αυτή τη στιγμή σκέφτεσαι τους γονείς των παιδιών που έχουν χαθεί, που θρηνούν τα παιδιά τους πάνω από τα φέρετρα, γονείς που δεν έχουν ούτε στάχτη να θάψουν, να ακούν αυτές τις δηλώσεις; Οι γονείς αυτοί θα εφησυχαστούν ότι το παιδί τους αναπαύεται εν ειρήνη και είναι στον Θεό; Αν ήμουν εκκλησία θα τον είχα καθαιρέσει με την μία!

Την εκκλησία αμαυρώνει! Ντρέπομαι! Με συγχωρείτε που είμαι έτσι νευριασμένη αλλά ντρέπομαι για αυτές τις δηλώσεις! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γονείς που πενθούν τα παιδιά τους, επιτρέπεται η εκκλησία γενικότερα να αφήνει τέτοιες δηλώσεις να ακούγονται από έναν μητροπολίτη;».

Read More

And More