Γιώργος Λιάγκας: Η σοκαριστική αποκάλυψη για τον θάνατο του πατέρα του – «Από τότε δεν επανήλθε ποτέ»

Με αφορμή το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου για τον πατέρα του, ο Γιώργος Λιάγκας έκανε αποκαλύψεις για πρώτη φορά σχετικά με τον θάνατο του δικού του πολυαγαπημένου πατέρα.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση της Άριας Καλύβα για το πόσες φορές έχει ακούσει μέσα σε όλα τα χρόνια της καριέρας ότι τίποτα δε λειτουργεί σε αυτή τη χώρα, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Θα πω κάτι για πρώτη φορά, με προκαλείς. Ο πατέρας μου ήταν αιμοκαθαιρόμενος, όπως και ο πατέρας του Καλλιάνου. Έκανε δύο χρόνια αιμοκάθαρση.

Μία Κυριακή απόγευμα – δεν είχα χωρίσει ακόμα – είχε έρθει στο σπίτι με τα παιδιά και παίζαμε και ήταν μία χαρά. Την ώρα που έφυγε από το σπίτι, μου είπε ότι ζαλιζόταν. Επέστρεψε στο σπίτι του στον Κολωνό, και με παίρνει ο αδελφός του λέγοντάς μου ότι ‘ο μπαμπάς δεν είναι καλά’. Κάλεσα ασθενοφόρο και έτρεξα για το Λαϊκό Νοσοκομείο. Τον είχαν σε ένα δωμάτιο, του έπιασα το χέρι και μου είπε ότι πονούσε πολύ εδώ (στο μέρος της καρδιάς). Κατάλαβα ότι έχει πάθει έμφραγμα γιατί λόγω της αιμοκάθαρσης – είχαν περάσει δύο ημέρες και είχε φάει και είχε πιει λίγο παραπάνω- είχε πάθει υπερκαλιαιμία. Όταν αυξάνεται το κάλιο, ο άνθρωπος υπάρχει πιθανότητα να πάθει έμφραγμα».

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε: «Φώναζα επί 2 ώρες στους γιατρούς ‘παιδιά έχει πάθει έμφραγμα, πρέπει να τον βάλουμε σε καρδιολογική μονάδα’. Μην πω τι γινόταν εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο. Πέρναγαν άνθρωποι με αίματα, γινόταν ο κακός χαμός. Εγώ δεν είπα ότι είμαι ο Λιάγκας και θα σας απαυτώσω αν δεν τον πάτε στην καρδιολογική κλινική.

Μετά από δύο ώρες, όταν παίρνουν τον πατέρα μου με το φορείο και εγώ του κράταγα το χέρι, παθαίνει την ανακοπή. Πέθανε ο πατέρας μου την πρώτη φορά κι εγώ του κρατούσα το χέρι. Είναι μία εικόνα που δε θα φύγει ποτέ από το μυαλό μου. Από εκείνη την ώρα και για 3-4 ώρες, όλο το προσωπικό του νοσοκομείου ήταν πάνω από τον πατέρα μου. Εκείνη τη μέρα ο πατέρας μου πέθανε 3-4 φορές κι επανήλθε. Την τρίτη ή τέταρτη φορά, επειδή δεν ήξερα τι πρόβλημα θα του είχε δημιουργήσει στον εγκέφαλο όλο αυτό, μπήκα μέσα στον θάλαμο της εντατικής ενώ μου απαγόρευαν και του ψιθύρισα κάποια πράγματα στο αφτί».

«Από τότε δεν επανήλθε ποτέ. Έκαναν προσπάθειες οι γιατροί, τους έλεγα εγώ ‘αφήστε τον να φύγει’. Και έφυγε. Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να βγω και να πω ότι είμαι ο Λιάγκας, ότι έχω δύναμη και άργησαν. Ότι αν τον είχαν πάει ένα τέταρτο νωρίτερα στη μονάδα της καρδιολογικής κλινικής ή στην εντατική… (…) Και τις ώρες που άργησαν, μπορεί να έσωσαν 3-4 ανθρώπινες άλλες ζωές. Είναι η πρώτη φορά που το λέω, είναι προσωπικό. Δεν τον κατηγορώ τον άνθρωπο που το κάνει και προφανώς έχουν γίνει ιατρικά λάθη. Συγγνώμη που σας είπα κάτι προσωπικό» πρόσθεσε ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο πατέρας του Γιώργου Λιάγκα, Γιάννης Λιάγκας, έφυγε από τη ζωή πριν από οκτώ χρόνια, το 2016.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164