Γιώργος Λιάγκας: Τα δάκρυα on air για τα Τέμπη – «Σε μία ώρα θα δω τα παιδιά μου, αλί από αυτούς έχασαν τα δικά τους»

Τον πατέρα των δίδυμων κοριτσιών από την Καλαμπάκα που έχασα τη ζωή τους στα Τέμπη, Νίκο Πλακιά φιλοξένησε το πρωί της Τετάρτης 13 Μαρτίου ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό. Αφορμή η μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλακιάς εξομολογήθηκε ότι ο πόνος του χειροτερεύει. «Δεν ισχύει αυτό που λένε ότι ο χρόνος γιατρεύει. Εμένα με κάνει χειρότερα. Τώρα που σας βλέπω, με γυρνάτε έναν χρόνο πριν. Όταν έγινε το συμβάν, σηκωνόμουν το πρωί και έβλεπα εσάς. Αυτή η εκπομπή με σήκωσε. Έλεγα ‘φωνάζει ο Λιάγκας και εγώ κάθομαι στο κρεβάτι και κοιτάζω το ταβάνι;’. Έτυχε λοιπόν να βγω μετά από έναν χρόνο στην εκπομπή σου και ίσως είναι η τελευταία μου εμφάνιση γιατί πρέπει να αφοσιωθώ σε άλλα πράγματα. Βλέπεις έναν πατέρα που έχασε τρία παιδιά και είναι όρθιος. Εγώ κλαψοτέτοιος δεν πρόκειται να γίνω. Εγώ εδώ είμαι, όρθιος».

Τα λόγια του Νίκου Πλακιά «λύγισαν» τον Γιώργο Λιάγκα και τους συνεργάτες του.

«Θέλω να σας πω κάτι, με τον καθένα προσωπικά έχω συνδεθεί πάρα πολύ. Αυτό το πράγμα με είχε στοιχειώσει έναν χρόνο πριν. Γιατί κι εγώ είμαι γονιός και δε μπορώ να το ξεπεράσω… Και δε μπορώ να ξεπεράσω όταν βλέπω πολιτικούς να μιλάνε γι’ αυτό. Εκνευρίζομαι πάρα πολύ, γιατί θεωρώ ότι έναν χρόνο έγινε επικοινωνιακή διαχείριση και κουκούλωμα μόνο. Όπως το μπάζωσαν για να κρύψουν αυτά που ήταν από εκεί κάτω, έτσι μπάζωσαν επικοινωνιακά την αλήθεια» είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε:

«Εγώ τώρα δάκρυσα. Τους συμπονώ τους ανθρώπους αυτούς και ο κ. Πλακιάς είπε μία αλήθεια που με συγκίνησε: αισθάνομαι ότι με τους ανθρώπους αυτούς, μιλάγαμε καθημερινά, ότι βγαίναμε και κάναμε την εκπομπή μαζί, αισθάνομαι ότι γίναμε μία οικογένεια εκείνο το διάστημα. Μετά ήμουν ο τελευταίος που φώναζε σε αυτή τη χώρα. Δεν θέλω να το παινευτώ, το ένιωσα και το έκανα.

Και βγαίνουμε έναν χρόνο μετά και βλέπουμε τελικά αυτά που έλεγα ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε όσοι πιστεύαμε ότι θα κουκουλωθεί η υπόθεση. Αλί από αυτούς που έφυγαν κι αλί από αυτούς που έμειναν πίσω. Σε μία ώρα, θα δω τα δικά μου τα παιδιά και θα γελάω. Αλί από αυτούς που έχασαν τα δικά τους και δε μπορούν να το ξεπεράσουν».

Read More

And More