Γιώργος Παπαγεωργίου: «Αυτό που είδα να συμβαίνει στον τοκετό με έκανε να πω ότι υποκλίνομαι στη γυναικεία φύση»

Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Παπαγεωργίου στον Θανάση Πάτρα και την εκπομπή Mega Καλημέρα.

Ο καλλιτέχνης που αυτή τη περίοδο πρωταγωνιστεί στη σειρά «Έρωτας Φυγάς» και τη θεατρική παράσταση Βασιλιάς Ληρ, μίλησε για τη σύγκριση με τη μητέρα του, τον λόγο που δε θέλει να σκηνοθετήσει τη σύζυγό του, Δανάη Μιχαλάκη και την πατρότητα.

«Μου έχει τύχει στο γυμναστήριο να μου μιλάει ένας τύπος και να νομίζει ότι είμαι ο Γιάννης Νιάρος. Πηγαίναμε στο ίδιο γυμναστήριο και ο άνθρωπος νόμιζε, ηθοποιός ο ένας, ηθοποιός κι ο άλλος, αυτός θα είναι. Και μου έλεγε, “μου είπε η γυναίκα μου όταν δω τον Νιάρο να του πω φιλιά πολλά”‘. Δεν ήθελα να του το χαλάσω. Πήρα μετά τηλέφωνο τον Γιάννη επειδή είμαστε φίλοι και του έδωσα τα χαιρετίσματα» είπε αρχικά ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

«Ακόμα και σήμερα μου λένε, “α, είστε ο γιος της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη”. Παίζαμε σε μια παράσταση με τον Αντίνοο Αλμπάνη στη Θεσσαλονίκη, ήμασταν έξω από το θέατρο. Ήταν μια κυρία που έβλεπε την αφίσα στην οποία ήμουν εγώ με τον Αντίνοο, και την ακούμε να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει, “έλα, θα ρθείς; Δε ξέρω, ο γιος της Καραμπέτη παίζει κι ένας άλλος” και λέω στον Αντίνοο, “δε ξέρω αν είναι χειρότερο να είσαι ο λάθος γιος ή ο άλλος”.

Ήθελα να διαχωρίσω το όνομά μου από εκείνο της μητέρας μου γιατί ο κόσμος είναι καχύποπτος. Υπάρχει κακία και τοξικότητα στο χώρο μας αλλά δεν υπήρξε στ’ αλήθεια λόγος να το κάνω γιατί πολύ γρήγορα, και στον χώρο και ο κόσμος κατάλαβαν ότι αυτό που κάνω εγώ είναι προσωπικές δουλειές. Και με τη μάνα μου είμαστε πολύ καλά τώρα, έχουμε κάνει μια δουλειά μαζί, θα κάνουμε και μια επόμενη. Είμαστε πολύ κουλ σε σχέση με αυτό.

Με τη Δανάη θα θέλαμε πάρα πολύ να παίξουμε μαζί κάποια στιγμή μας είχε προταθεί να είμαστε μαζί σε δυο τηλεοπτικές σειρές. Δεν έτυχε. Αλλά, το να τη σκηνοθετήσω στο θέατρο, είναι κάτι που και οι δυο έχουμε πει ότι δε θέλουμε να γίνει, είναι ίσως και μια δική μου φοβία ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στη σχέση μας. Η Δανάη δε νομίζω ότι τόσο απόλυτη όσο εγώ σε αυτό το θέμα, αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνει τον λόγο που κι εγώ δε θέλω» είπε σε άλλο σημείο για τη μητέρα του Φιλαρέτη Κομνηνού και τη σύζυγό του Δανάη Μιχαλάκη.

«Μπήκα μέσα στον τοκετό, ήθελε η Δανάη να είμαι παρών για ψυχολογικούς λόγους. Αυτό που είδα να συμβαίνει κατά τη διάρκεια του τοκετού και της γέννας, με έκανε να πω ότι εγώ υποκλίνομαι στη γυναικεία φύση και μάλιστα συμβουλεύω όσους το αντέχουν και το θέλουν, να το κάνουν, να είναι παρόντες μέσα στον τοκετό. Είναι κάτι που ένα ζευγάρι το μοιράζεται και είναι εμπειρία ζωής.

Νιώθω πάρα πολύ καλά με τον ρόλο του πατέρα. Θέλω να είμαι πολύ υποστηρικτικός με τη γυναίκα μου. Να σου πω την αλήθεια, αρχίζω να παθαίνω αυτό που μου φαινόταν υπερβολικό, αρχίζει να μου λείπει η κόρη μου όταν λείπω από το σπίτι. Τώρα καταλαβαίνω τον πατέρα μου σε πολλά και νομίζω θα τον καταλάβω περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Στην εφηβεία, νομίζω θα μελετήσω πολλές φορές την υπομονή που έκανε ο πατέρας μου μαζί μου… Αν η κόρη μου θέλει να γίνει ηθοποιός, τώρα που είναι δυο μηνών, θα σου πω να κάνει ό,τι θέλει. Δε θα ήθελα με τίποτα να κάνω πράγματα στην κόρη μου που δε θα ήθελα να μου κάνουν. Δε θα ήθελα να τις ανοίξω πόρτες διάπλατα, ούτε να της απαγορεύσω το οτιδήποτε… Στα οικογενειακά τραπέζια συζητάμε κυρίως για τον χώρο, τις δουλειάς μας και όλα αυτά. Σε αυτή τη δουλειά, αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δε μπορείς να έχεις συνταγή» είπε σε άλλο σημείο ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Τέλος ανέφερε, «Είμαι πολύ κακός ατζέντης του εαυτού μου. Έχω αρνηθεί πολλούς ρόλους που έκαναν μεγάλη επιτυχία».

Read More

And More