Γιώργος Τράγκας: Αυτό είναι το πόρισμα – «βόμβα» – Εκατομμυριούχος μέσα σε λίγα χρόνια

Το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ παρουσιάζει σήμερα το περιεχόμενο των πορισμάτων της αρχής καταπολέμησης του βρώμικου χρήματος για την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα.

Το πόρισμα για την περιουσία του δημοσιογράφου και εκδότη, το οποίο εξετάζει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, έχει ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, μέσα σε 18 χρόνια το ζεύγος Τράγκα απέκτησαν εισοδήματα 5,9 εκατ. ευρώ και περιουσία 23 εκατ. ευρώ.

«Οι εταιρείες αυτές λειτουργούσαν με έναν πολύ περίεργο τρόπο. Εταιρείες με μπροστινούς αγόραζαν ακίνητα μεγάλης περιουσίας, στη συνέχεια τα πουλούσαν στην αντικειμενική τους τιμή σε φυσικά πρόσωπα και αμέσως μετά έκλειναν. Εταιρείες με έδρα τον Παναμά, την Λιβερία και της Παρθένους Νήσους. Το πόρισμα αυτό είναι πυξίδα στις έρευνες των Αρχών» τόνισε ο Σταύρος Μονεμβασιώτης στο δελτίο του Alpha.

 

Το πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

«Ο Τράγκας Γεώργιος και η σύζυγός του Μαρία Καρρά από το 2002 μέχρι το 2020 απέκτησαν αξιοσημείωτη περιουσία σε ακίνητα και μετρητά συνολικής αξίας τουλάχιστον 23.129.617 ευρώ. Κατείχαν δύο θυρίδες στο πιστωτικό ίδρυμα Ρότσιλντ του Μονακό με άγνωστο περιεχόμενο και ράβδους χρυσού τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα η ακίνητη περιουσία σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία είναι συνολικής αξίας 11.691.000 ευρώ καθώς σε αρκετά από αυτά τα ακίνητα έχει υπολογιστεί η αντικειμενική και όχι η πραγματική αξία».

Read More

And More