Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Ο αδερφός της Δώρας σε κατάθεση ψυχής – “Ο δράστης έπρεπε να είναι ψυχιατρική κλινική”

Σε κατάθεση ψυχής προχώρησε ο αδερφός της 32χρονης Δώρας, που δολοφονήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Σεπτεμβρίου από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο. Είναι η 11η γυναικοκτονία από τις αρχές του 2021.

Μιλώντας στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά, ο αδερφός της Δώρας τόνισε ότι πρόκειται για δολοφονία και ότι ο 40χρονος έπρεπε να βρίσκεται σε κάποια ψυχιατρική κλινική.

«Δε γνωρίζω τι έχει πει ο θείος του. Εγώ κοιτάω τη δική μου οικογένεια. Τα νέα τα μάθαινα πιο γρήγορα από τα social και τα κανάλια παρά από το τηλέφωνο των γονιών μου.

Με τη Δώρα εγώ εδώ και κάποια χρόνια σταμάτησα να ασχολούμαι με τα ερωτικά της, γιατί την έχω προστατέψει με κάποιον αντίστοιχο στο παρελθόν. Δεν την είχε αγγίξει αλλά την απειλούσε ότι θα φέρει μπράβους. Άλλη σχέση αυτή. Η Δώρα είχε μια έλξη προς περίεργους τύπους. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Αλλά αυτός δεν μου φαίνονταν και μένα έτσι. Δεν τον ήξερα καλά. Ούτε το όνομά του δεν ήξερα» ανέφερε αρχικά ο αδερφός της Δώρας.

Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Είχε έρθει εδώ… Σε κάθε φασαρία που γινόταν μεταξύ τους, αυτός ανακάτευε την οικογένειά μας. Αυτός είχε έρθει σε εμάς και έλεγε “να πείτε στη Δώρα ότι το σπίτι της είναι εκεί μαζί μου και όχι εδώ”.

Η οικογένειά μας είναι λογική πρώτα από όλα. Τι περίμενε πως θα πει ο πατέρας μου; Ο άνθρωπος αυτός έπρεπε να είναι σε κάποια ψυχιατρική κλινική. Δολοφονία είναι. Ούτε ατύχημα ούτε τίποτα. Τη δολοφόνησε. Δε με νοιάζει τι έκανε με τη δική του ζωή. Γιατί να πάρει και τη δική της; Τι σου έφταιξε; Ήταν πολύ ανώτερη από εκείνον. Αυτό δεν άντεξε αυτός. Να μιλάνε όλες οι γυναίκες».

«Το κακό είναι ότι η Ελλάδα είναι ένα μπο@ρδέλο. Δεν υπάρχει προστασία για τη γυναίκα. Και να μιλήσουν δεν υπάρχει προστασία» κατέληξε ο αδερφός της αδικοχαμένης Δώρας.

Read More

And More