Η Αγγελική Κανελλοπούλου για την κόρη της, Μαρία Σάκκαρη: «Δεν ήθελα να ασχοληθεί με το τένις»

Μια σπάνια συνέντευξη παραχώρησε η μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη,  Αγγελική Κανελλοπούλου η οποία έχει διαγράψει τη δική της λαμπρή πορεία στο τένις.

Η Αγγελική Κανελλοπούλου μιλώντας στην εκπομπή “Ελένη” και τη δημοσιογράφο Δήμητρα Καλφούντζου, παραδέχεται πως στην αρχή δεν ήθελε η κόρη της να ασχοληθεί με το τένις ενώ κάνει λόγο και για την σύγκριση που υπήρχε ανάμεσά τους.

«Είχα πει ότι αν σταμάταγα το τένις θα ξαναέπαιζα μόνο αν έπαιζε και κάποιο από τα παιδιά μου. Έτσι και έγινε. Όταν άρχισε να παίζει η Μαρία τένις, την πήγα σε μια ακαδημία και μου είχαν πει ότι μεγάλο ταλέντο. Έκανα ότι δεν το άκουσα, δεν ήθελα να ασχοληθεί με το τένις. Ήξερα πόσο δύσκολη είναι η ζωή του τενίστα, δε θα είχε καθόλου προσωπική ζωή, δε θα ζούσε όπως ένα φυσιολογικό παιδί, θα έπρεπε να χωρίζεται συνέχεια η οικογένεια.

Και τα άλλα παιδιά όταν έλειπα εγώ με τη Μαρία, έμεναν πίσω με τον πατέρα τους. Επέλεξα να μην εργαστώ κι έτσι θεωρώ ότι μοίρασα τον χρόνο μου πολύ καλά ώστε και τα άλλα δυο να μην αισθανθούν ότι τους λείπω. Αυτό μου το επιβεβαίωσε και η άλλη μου κόρη και ήταν το μεγαλύτερο δώρο.

Όταν ήταν πιο μικρή η Μαρία της λέγανε πάντα, “θα γίνεις καλή σαν τη μαμά σου;” και το είχε βάλει στο μυαλό της και στεναχωριόταν. Όταν είδε ότι εγώ έκανα πίσω, σταμάτησα να παίζω, ήμουν μαζί της στην προπόνηση και μάζευα μπαλάκια, κατάλαβε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα μεταξύ μας» είπε η Αγγελική Κανελλοπούλου.

Στη συνέχεια, η μητέρα της Μαρίας Σάκκαρη παραδέχεται το άγχος που νιώθει κάθε φορά που η κόρη της παίζει σε κάποιον αγώνα.

Το άγχος είναι χειρότερο γι΄ αυτόν που είναι απ’ έξω, όταν παίζεις δεν το καταλαβαίνεις. Εγώ υποφέρω όταν παίζει η Μαρία και πολύ περισσότερο όταν τη βλέπω από την τηλεόραση, όταν είμαι εκεί είμαι πιο ήρεμη» λέει.

«Σταμάτησα το τένις στα 25 γιατί ήθελα να φύγω ψηλά. Ήμουν ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και έτσι ήθελα να φύγω, δεν ήθελα να πέσω. Και ήθελα να δημιουργήσω και οικογένεια.

Ο σύζυγός μου δεν ήθελε να σταματήσω, δε το έκανα γιατί μου το είπε εκείνος. Ήθελα να σταματήσω, είχα κουραστεί. Μετά από έναν μήνα παντρευτήκαμε» εξηγεί σε άλλο σημείο για τους λόγους που σταμάτησε το τένις σε μικρή ηλικία.

Read More

And More