Η Βαλέρια Κουρούπη ξεσπά: “Φρόνιμα καθόμασταν τόσα χρόνια και είδαμε που βγήκαμε”

Στην εκπομπή “Το Πρωινό” μίλησε η Βαλέρια Κουρούπη με αφορμή τις αλλεπάλληλες καταγγελίες από συναδέλφους της για σεξουαλική παρενόχληση και βία στο χώρο του θεάτρου. Η ηθοποιός ξέσπασε στον αέρα, μάλιστα, κατά όσων υποστηρίζουν το “καθίστε φρόνιμα”.

“Εγώ όταν διάβασα το “καθίστε φρόνημα” το θεώρησα τόσο άκυρο και άκαιρο. Είναι και μια λέξη επικίνδυνη αυτή, θυμίζει μεσαίωνα, παλιές εποχές του κατηχητικού, θυμίζει “σε παρενοχλώ και μην το πεις στους γονείς σου”. Φρόνιμα καθόμασταν τόσα χρόνια και είδαμε που βγήκαμε. Δεν είναι μόνο στη δουλειά μας, αυτό είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και θέλω να το πω.

Μου έχει συμβεί εμένα όταν ήμουν μικρή και επισκεπτόμουν το ορφανοτροφείο για να πάω βόλτα τα παιδάκια, ο παπάς να τα βιάζει. Ο παπάς που είχε ιδρύσει το ίδρυμα. Δεν μπορούν να λένε “καθίστε φρόνημα” σε μια εποχή που άνοιξαν τα στόματα. Είναι ένα θαύμα που έγινε, μήπως κάποιοι άνθρωποι εκτός δουλειάς κινητοποιηθούν και μιλήσουν. Αυτό είναι το νόημα. Εγώ γι’ αυτό χαίρομαι που άνοιξαν τα στόματα στη δουλειά μας”, ήταν τα λόγια της Βαλέριας Κουρούπη.

Δες το βίντεο:

Read More

And More