Αποκάλυψη!

Ιάσονας Παπαματθαίου: “Η μητέρα μου έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης” – Τι είπε για τη συνεργασία με τον ηθοποιό που καταγγέλλει ο Άνθης;

Ο Ιάσονας Παπαματθαίου μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» και τη Σίσσυ Χρηστίδου για το θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου. Ο ίδιος, μάλιστα, ρωτήθηκε και για τη συνεργασία του με τον 37χρονο ηθοποιό που κατηγορείται από τον Δημήτρη Άνθη για βιασμό, ωστόσο θέλησε να απαντήσει γενικά.

«Θέλω να πω πολύ γενικά ότι με όλες αυτές τις υποθέσεις που έχουν βγει στον αέρα και μας απασχολούν, σε κάποιες υποθέσεις είχα ακούσει ιστορίες και φήμες για κάποιους ανθρώπους. Παρόλα αυτά, θέλω να τονίσω ότι αν δεν είσαι αυτόπτης μάρτυρας ή θύμα, δε μπορείς να κινηθείς νομικά. Σε άλλες υποθέσεις, έπεσα από τα σύννεφα. Τώρα όλα αυτά είναι στις αρμόδιες αρχές, στα χέρια της δικαιοσύνης και ελπίζουμε να λάμψει η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όπως τους αξίζει» είπε ο πρωταγωνιστής της σειράς «8 λέξεις» στον ΣΚΑΪ.

Ακόμα, ο Ιάσονας Παπαματθαίου αποκάλυψε πως η ίδια του η μητέρα έπεσε στο παρελθόν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. «Η ίδια μου η μητέρα ήταν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, γιατί ήταν μία νέα ταλαντούχα, φέρελπις, του θεάτρου Τέχνης, αλλά όταν χώρισε από τον πατέρα μου ήταν κατά κάποιο τρόπο εκτεθειμένη και είχε υποστεί από διάφορους, διάφορα. Ήταν ένας άνθρωπος που δε μπορούσε να το αντιμετωπίσει εκείνη την εποχή, είχε να μεγαλώσει εμένα, είχε δύο γονείς που αρρώσταιναν βαριά οπότε… Επέλεξε έναν εναλλακτικό τρόπο, σκηνοθετεί ερασιτέχνες σε πολιτιστικούς συλλόγους».

Ο ηθοποιός τόνισε ότι είναι θετικό όλο αυτό που συμβαίνει με το κίνημα #MeToo και ελπίζει να μην είναι πυροτέχνημα.

Read More

And More