Ιωάννα Παλιοσπύρου – Πρωταγωνιστές: Επέστρεψε στο σημείο που δέχτηκε την επίθεση – Καθηλώνει η περιγραφή της

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση στον Σταύρο Θεοδωράκη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» για την ζωή της πριν και μετά την επίθεση με το βιτριόλι.

Μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη, επιστρέφει στην Καλλιθέα στο σημείο επίθεσης και περιγράφει τι ακριβώς έγινε την 20η Μαΐου του 2020…

«Δεν μου φώναξε κάτι… Κοιτούσα και περίμενα το ασανσέρ. Σε κλάσματα δευτερολέπτου κατάλαβα τι έγινε. Το πρώτο πράγμα που λειτούργησε ήταν η όσφρηση, ένιωσα αυτή την απαίσια χημική βαριά μυρωδιά. Κατάλαβα αμέσως τι έγινε. Κάψιμο, πόνοι αφόρητοι. Έφυγε τρέχοντας. Όταν έφτασα στο φαρμακείο φώναζα Θεέ μου βοήθησε με…

Με κοιτούσαν με απορία, μέχρι που από τα ουρλιαχτά μου τους τρόμαξα και άρχισαν να κινητοποιούνται. Έβλεπα στο νιπτήρα να πέφτουν τα μαλλιά μου, καιγόμουν… Στο νοσοκομείο είχα καταλάβει τι έγινε. Ήξερα ότι ήταν καυστικό υγρό, αλλά όχι βιτριόλι. Στο νοσοκομείο έχασα τελείως τη ψυχραιμία μου. Ένιωσα ασφάλεια με τους γιατρούς και στη συνέχεια κατέρρευσα…» ανέφερε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

 

«Δεν ήταν καθόλου εύκολο για μένα να έρθω εδώ. Κάποια στιγμή μετά από πολύ καιρό πέρασα από τον κεντρικό δρόμο και ένιωσα ταχυκαρδία και έφυγα. Μια μέρα ένιωσα αρκετά δυνατή και αποφάσισα να έρθω στο σημείο για να ξεπεράσω τον φόβο μου. Ο εφιάλτης επιστρέφει στις στιγμές της μεγάλης απελπισίας, του μεγάλου πόνου, περιόδους που δεν είμαι καλά ψυχολογικά. Ευτυχώς σαν χαρακτήρα έχω έναν μηχανισμό άμυνας να εστιάζω στα μικρά σημαντικά και όμορφα πράγματα της ζωής και προσπαθώ να κάνω όμορφα όνειρα και να ελπίζω. 

Θα μπορούσε να με είχε σκοτώσει… Θα μπορούσα να είχα πεθάνει. Αν είχα ανοιχτό το στόμα μου, μπορεί αν μου έκαιγε τον οισοφάγο μου. Δεν νομίζω ότι θα άλλαζε κάτι μια συγγνώμη στο δικαστήριο. Θα ήθελα όμως να νιώσω ότι έχει καταλάβει το κακό που έχει κάνει και την καταστροφή που έχει προκαλέσει. Με τη στάση της δεν έδειξε κάτι τέτοιο… Νομίζω ότι είναι το σημείο μηδέν. Σκέφτομαι τη ζωή μου πριν από αυτό και μετά από αυτό. Πήγαινε στο σημείο που έχεις κλάψει, χαμογέλασε και άλλαξε την ιστορία» εξομολογήθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

 

Read More

And More