Ιωάννης Αθανασόπουλος: Αποκάλυψε πώς αποκαλούσαν οι φοιτητές της δραματικής σχολής τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ο Ιωάννης Αθανασόπουλος, ο «Γιάννος» από τις Άγριες Μέλισσες, φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή Πάμε Δανάη, και μίλησε για τον Δημήτρη Λιγνάδη που ήταν δάσκαλός του στη δραματική σχολή, τη συνεργασία με τον Κώστα Σπυρόπουλο και το ελληνικό #metoo.

«Τον αποκαλούσαμε μάγο. Ήταν ένας άνθρωπος χειριστικός στον λόγο και στο πώς μπορούσε να σου μεταφέρει κάποια πράγματα. Ήμασταν στη σχολή και τον κοιτούσαμε με ανοιχτό το στόμα…  Σε μάγευε με όλα αυτά που σου έλεγε. Και στην υποκριτική τέχνη. Τον είχα δάσκαλο και σε εμάς ήταν πολύ συνεπής. Ήταν μάγος στο πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει το λόγο και στο πόσο χειριστικός μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος» είπε ο γνωστός ηθοποιός.

Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ελληνικό #metoo και τον Κώστα Σπυρόπουλο. «Καλώς έγινε το #metoo. Συνεργάστηκα πέρυσι με τον Κώστα Σπυρόπουλο στο θέατρο. Είχαμε εξαιρετική συνεργασία. Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Βέβαια υπάρχει μια τρομερή ανθρωποφαγία στα σόσιαλ μίντια. Από τη μία ευχόμαστε αυτοί οι άνθρωποι να πεθάνουν και υπάρχουν κι αυτοί που κατηγορούν τα θύματα ότι το κάνουν για να γίνουν γνωστοί. Δεν μπορείς να κατηγορείς τα θύματα ότι τώρα επέλεξαν να μιλήσουν. Τώρα ήταν η στιγμή. Kι εγώ ήξερα πράγματα. Αλλά από τη στιγμή που το θύμα δεν ήθελε να μιλήσει, δεν μπορεί ο καθένας να πει κάτι. Μπορώ να συμβουλεύσω το θύμα ως φίλος να μιλήσει, αλλά δεν μπορώ να το κάνω εγώ. Ο ηθοποιός δεν είναι κοινωνικό ίδρυμα για να ξεσπά ο καθένας πάνω του. Ο καθένας στον ψυχολόγο του» πρόσθεσε.

Δες το σχετικό απόσπασμα:

Read More

And More