Ιωάννης Μελισσανίδης: «Στην αρχή της καριέρας μου δέχτηκα bullying από δημοσιογράφους»

Τον Ιωάννη Μελισσανίδη συνάντησε η κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σιδηρόπουλος. 

Ο Ολυμπιονίκης μίλησε για τον τρόπο που ο ίδιος αντιμετωπίζει το μπούλινγκ, την επιθυμία του να αποκτήσει παιδιά αλλά και τον πρώτο μεγάλο του έρωτα που προερχόταν από τον χώρο του αθλητισμού.

«Ως παιδί ήμουν πολύ ανήσυχος, γι’ αυτό κι έγινα αθλητής της ενόργανης, αλλιώς θα επέλεγα κάποιο στατικό άθλημα. Ήμουν τσαμπουκάς, δε μάσαγα αν γινόταν μπούλινγκ. Στο μπούλινγκ απαντώ με μπούλινγκ. Δράση-αντίδραση. Αν μου βρίσεις τη μάνα, την αδελφή μου ή εμένα για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, την προσωπική μου επιλογή, θα την ακούσεις όπως πρέπει.

Φυσικό είναι να πρέπει να έχουν δικαίωμα τα ομόφυλα ζευγάρια στην τεκνοθεσία. Το παιδί θέλει ένα περιβάλλον αγάπης. Θα ήθελα να αποκτήσω παιδιά. Όταν γίνεσαι γονιός, δίνεις 100% τον χρόνο σου σε ένα παιδί. Είμαι σίγουρος ότι θα ήμουν πολύ καλός γονιός. Βεβαίως και δέχτηκα μπούλινγκ για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, και ειδικά από συναδέλφους σας δημοσιογράφους στης αρχές της καριέρας μου, στο Σίδνεϊ.

Δε μάσησα, τους μάσησα. Ο καθένας να ακολουθεί την καρδιά και την ψυχή του. Είναι τόσο φυσιολογικό να αγαπάς όποιον θέλεις, είσαι ενήλικας και η απόφαση είναι ξεκάθαρα δική σου. Υπάρχουν παιδιά που δέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές επειδή ανακοίνωσαν στον πατέρα και τη μητέρα τους αυτό που είναι η δική τους φύση και αναγκάζονται και οδηγούνται στην αυτοκτονία αυτά τα παιδιά. Με πληγώνει αυτό, και με πληγώνει που ακόμα το συζητάμε» είπε αρχικά ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

Και πρόσθεσε, «Γιατί να φοβηθεί ένα παιδί να μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό; Είναι η ζωή του, ούτε οι γονείς του έχουν δικαίωμα να του που ποιον θα αγαπήσει».

Τέλος, για την προσωπική του ζωή ο Ιωάννης Μελισσανίδης ανέφερε, «Η προσωπική μου ζωή, είναι προσωπική μου ζωή, και όποτε είμαι με έναν άνθρωπο φροντίζω να τον προστατεύω. Είμαι ερωτευμένος πάντα. Δεν έχω πέσει στα πατώματα για έναν έρωτα και δεν θα το κάνω, δεν είναι έτσι ο χαρακτήρας μου. Δε μου έχει τύχει να καψουρευτώ γι’ αυτό και δε κατάλαβα ποτέ και τα καψουροτράγουδα. Το να εξαρτάσαι συναισθηματικά από κάποιον. δηλώνει αδυναμία… Ο πρώτος μου μεγάλος έρωτας ήταν από τον χώρο του αθλητισμού».

Read More

And More