“Καλοκαίρι Μαζί”: Μία χαρούμενη ή μία… χαζοχαρούμενη εκπομπή;

“Καλοκαίρι Μαζί”… Αυτή είναι ως γνωστόν η καλοκαιρινή πρόταση του ΑΝΤ1 για φέτος και θέλω να σταθώ στο ψυχαγωγικό κομμάτι αυτού του τηλεοπτικού εγχειρήματος, για το οποίο πριν την πρεμιέρα είχαν χυθεί τόνοι μελάνης.

Παρακολούθησα ,λοιπόν, και χθες και σήμερα με ιδιαίτερη προσοχή – καταραμένο μεροκάματο -, την τηλεοπτική αυτή συνύπαρξη της Νικολέττας Ράλλη και του Νίκου Αναδιώτη και πρέπει να σου εξομολογηθώ λατρεμένη, ότι δεν γνωρίζω αν τελικά καλό είναι αυτό το καλοκαίρι να το περάσουμε όντως μαζί, ή μήπως είναι καλύτερα να μείνουμε… χώρια!

Νικολέττα Ράλλη και Νίκος Αναδιώτης… Νίκος Αναδιώτης και Νικολέττα Ράλλη… Ένας τηλεοπτικός συνδυασμός που… σκοτώνει!

΄Ενας συνδυασμός ο οποίος σαφέστατα και θα μπορούσε να υπάρξει στο τηλεοπτικό αέρα μόνο καλοκαίρι και μόνο για λίγο, γιατί για πολύ δεν αντέχεται…

Η Νικολέττα Ράλλη για ακόμα μία φορά ήρθε στους δέκτες μας και ήταν… χαρούμενη, πάρα πολύ χασρούμενη, υπερβολικά χαρούμενη και αναρωτιέμαι προς τι όλη αυτή η υπερβολή στη τηλεοπτική της εικόνα; Προς τι όλη αυτή η αγωνία να μας πείσει για το… πόσο χαρούμενη είναι και για το πόσο τέλεια τα περνά; Τι χορός είναι αυτός; Τι ξεσάλωμα; Τι απειλητικό κούνημα του αβυσσ(ζ)αλέου ντεκολτέ μέχρι τελικής πτώσης;

Δεν υπάρχει κάποιος να της εξηγήσει, πως πρώτον η αληθινή, η κανονική και όχι η βεβιασμένη χαρά φαίνεται; Και επίσης ότι άλλο είναι το να είμαι χαρούμενος κι άλλο… χαζοχαρούμενος; Η διαχωριστική γραμμή είναι λεπτή, πολύ λεπτή και κυρίως στους δέκτες μας που όλα… μεγενθύνονται; Εκεί καταντά το αποτέλεσμα αστείο και ο πρωταγωνιστής του ή πρωταγωνίστριά του; Θυμίζουν καρικατούρα.

Ναι, η Νικολέττα έχει μπρίο, έχει νάζι, έχει κέφι, μπορεί να σου κρατήσει μία καλούτσικη κι ευχάριστη συντροφιά, αλλά μέχρι εκεί. Γι ΄αυτό και πάντα είναι καλή ως το μέλος μίας τηλεοπτικής παρέας (στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα έκλεβε τις εντυπώσεις) και όχι ως κεντρικιά. Ως κεντρικιά είναι λίγη… Δεν πείθει…

Φυσικά, ακόμα πιο λίγος, τόσος δα, ελάχιστος, στο ρόλο του κεντρικού είναι και ο Νίκος Αναδιώτης, ο οποίος απ ΄ότι παρατήρησα μόλις και μετά βίας μπορεί να αρθρώσει δύο κουβέντες στο τηλεοπτικό αέρα.

Χώρια που έχει κι αυτό το βλέμμα του… τρόμου! “Ψιτ κορίτσια ο… Χάνιμπαλ”, όπως έλεγαν κάποτε και στους “Στάβλους” για την αξέχαστη Τζέσυ Παπουτσή! Δηλαδή, υπάρχουν άνθρωποι στον ΑΝΤ1 που είδαν την εικόνα του Νίκου Αναδιώτη κι έμειναν ευχαριστημένοι; Δηλαδή, τύπου δικαιώθηκαν για την επιλογή τους;

Δεν λέω… Μία χαρά συμπαθής είναι, μία χαρά μπορεί να τρέχει με το μαγιό του στις παραλίες του Nomads, αλλά όχι για βασικός παρουσιαστής δεν είναι. Και δεν μπορώ να πω, πως έπεσα κι από τα σύννεφα και πως δεν το περίμενα.

Εδώ ο Νίκος δεν μας έπεισε για το τηλεοπτικό του ταμπεραμέντο ούτε όταν ήταν μέλος μίας παρέας στον Alpha και θα μας έπειθε τώρα;

Φυσικά, ο συνδυασμός τους είναι αυτό που λέμε… “λε καταστρόφ”, με την Νικολέττα να έχει εμφανώς το άγχος του να αποδείξει ότι αυτή το έχει και μπορεί να κάνει παιχνίδι μόνη της, μιλώντας ασταμάτητα και βάζοντας το Νίκο στη γωνία και εκείνος να κοιτά με τρόμο την κάμερα, να μην μπορεί να μιλήσει και οι δυο μαζί στη συνέχεια να θέλουν να κάνουν εύστοχο σχολιασμό και ακόμα χειρότερα; Να θέλουν να κάνουν και… συνεντεύξεις!

Αυτό το τελευταίο δεν ακούστηκε σαν ανέκδοτο;

Γι ΄αυτό και με πολύ αγάπη τους προτίνω να μην ασχολούνται τόσο με το ποιος είναι πιο κεντρικός από τον άλλο και με τα… κοντινά του σκηνοθέτη και να φροντίσουν να είναι καλύτερα διαβασμένοι. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να προστατέψουν οι ίδιοι τον εαυτό τους… Αν δεν φροντίσουν οι ίδιοι να μην εκτεθούν, ποιος θα φροντίσει; Είπαμε ο έμπειρος και ικανότατος Νίκος Παρτσώλης ανέλαβε την αρχισυνταξία, αλλά δεν είναι και ο… Άγιος Νεκτάριος να κάνει θαύματα.

Και πριν περάσω στο πάνελ της εκπομπής, να το πω κι αυτό… Η εκπομπή έχει και θεματάκια σε ότι έχει να κάνει και με την ροή της, το στήσιμό της, το σχεδιασμό της… Τώρα που βγήκατε αέρα και δεν σας κυνηγά ο χρόνος, κοιτάξτε το!

Το πάνελ τώρα, για το οποίο οι Αντεννικοί αποφάσισαν να καταναλώσουν δεκάδες εργατοώρες, πραγματικά δεν έχει να μου πει τίποτα… Απολύτως τίποτα!

Αλήθεια, αλλά η Μαρία-Λουίζα Βούρου δεν είχε την δική της εκπομπή όλο το χειμώνα στο “TV Μακεδονία”; Και πήγε να πιάσει θερινό τηλεοπτικό στασίδι σε πάνελ στο καπάκι; Πόσο… τηλε-απεγνωσμένη και επίσης τηλεοπτικά αδιάφορη είναι;

Αδιάφορη ,όμως, είναι και η Εβελίνα Νικόλιζα, για την οποία έχει γίνει τόσος ντόρος – γιατί τάχα μου την ήθελε απεγνωσμένα στο πλευρό της και η… Απόλυτη-Ελένη -, που δεν μπορώ να καταλάβω από χθες το γιατί… Γιατί τόσος κόπος και αλληλοσπαραγμός;

Το κορίτσι μπορεί να είναι μία ανερχόμενη καλλιτέχνιδα, όμως, με τη τηλεόραση; Καμία σχέση. Και καμία σχέση με το καίριο σχόλιο, την ατάκα, το χιούμορ, τα τηλεοπτικά αντανακλαστικά.

Από την άλλη μεριά, αυτός που ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα, είναι ο Παναγής Τζωρτζάτος, ο οποίος έχει όλα τα παραπάνω κι αν το προσέξει και το… αναπτύξει όλο αυτό, μπορεί να γίνει πραγματικά καλός, ενώ θετικές εντυπώσεις μου άφησε και η Νίκη Λεμονή.

Και όχι δεν μου άφησε θετικές εντυπώσεις γιατί το κορίτσι έχει τύχει να το γνωρίσω κι από κοντά. Μου άφησε θετικές εντυπώσεις γιατί είναι εξοικειωμένη με το… άθλημα. Ξέρει τι πάει να πει τηλεόραση. Δεν είδε φως και μπήκε…

Η Νίκη έχει ατάκα, έχει ταμπεραμέντο, έχει ένα βιτριολικό, σαξονικό χιούμορ που μ ΄αρέσει, είναι όντως μία fresh φατσούλα κι όχι τηλεοπτική fresh φατσούλα μετά από ρεκτιφιέ και επίσης; Είναι καλό παράδειγμα… Είναι ένα κορίτσι που αξιοποιήθηκε στον ΑΝΤ1 και του δόθηκε μία ευκαιρία για μπροστά, έχοντας πρώτα υπάρξει πιστή εργάτρια πίσω από τις κάμερες και όχι απλά… περαστική και φίλη κάποιου, κάπως, κάποτε. Όχι, αλλά να τα λέμε κι αυτά!

Κατά τα άλλα; Στα θετικά της εκπομπής είναι σαφέστατα το χαρούμενο, φωτινό σκηνικό της, σου φτιάχνει τη διάθεση, όπως επίσης και οι ενότητες που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτή με πιο… θερινοκεντρική λογική, όπως είναι η αντζέτα της ημέρας.

Read More

And More