Κατερίνα Παπουτσάκη: Τα δάκρυα της για τον Θανάση Βέγγο – “Όταν έπαιξα τη Βουγιουκλάκη, αρρώστησα”

Η Κατερίνα Παπουτσάκη έκατσε το βράδυ της Δευτέρας απέναντι στον Νίκο Χατζηνικολάου! Η αγαπημένη ηθοποιός που την βλέπουμε στο ρόλο του κριτή στο YFSF αλλά και στο σήριαλ της ΕΡΤ “Τα καλύτερά μας χρόνια” μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που έζησε όταν υποδύθηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη, για τα παιδιά και τον σύζυγό της Παναγιώτη Πιλαφά, συγκινήθηκε για τον Θανάση Βέγγο και μίλησε για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο της υποκριτικής.

Τα παιδικά της χρόνια: Στην τετάρτη Δημοτικού, έπαιξα στη σχολική παράσταση. Ήταν παράξενο συναίσθημα. Είχαν συγκινηθεί οι μαμάδες όλες. Τότε πήρα νομίζω την απόφαση να γίνω ηθοποιός. Δε νομίζω να έχω νιώσει ξανά ποτέ έτσι στη ζωή μου. Από μικρή μου άρεσε να τραγουδάω, να χορεύω…

Όσα είπε η μαμά της Κατερίνας για εκείνη: Η Κατερίνα ήταν ήσυχο, ήρεμο ευαίσθητο παιδί. Όταν ήταν 3 χρονών είπε το ποίημά της και μετά δήλωσε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός. Στο Λύκειο ήθελε να γίνει κοινωνιολόγος. Ξέραμε ότι είναι ευαίσθητη και μεις την στηρίξαμε συναισθηματικά. Η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής της ήταν όταν την επέλεξαν για το ρόλο της Αλίκης. Την πολέμησαν πολύ.

Με συγκλόνισε ο θάνατος του δασκάλου μου του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Ήταν να πάω να τον πάρω από το σπίτι του με τη σύζυγό του όπως κάθε μέρα, να πάμε στη σχολή και είδα στην τηλεόραση για το θάνατό του.

Για τις δύσκολες στιγμές όταν υποδύθηκε την Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ήταν περίεργα με το σήριαλ για την Αλίκη… Τα πρώτα γυρίσματα ήταν πολύ καλά. Όλα τα πόστα στο σήριαλ είχαν κάποιο ζήτημα. Ίσως ήταν πολύ νωρίς να γίνει το σήριαλ πιστεύω. Κοντά στο θάνατό της. Οποιαδήποτε  κι αν είχε υποδυθεί την Αλίκη δεν θα περνούσε καλά. Δούλεψα πάρα πολύ έκανα ότι καλύτερο μπορούσα. Τότε όμως αρρώστησα. Είμαι πολύ ευαίσθητη. Θέλω να είμαι αγαπητή και αρεστή. Ζορίστηκα πάρα πολύ. Με πληγώνει η αρνητική κριτική αν γίνεται με τρόπο που  είναι κακεντρεχής.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη λύγισε όταν μίλησε με τον Θανάση Βέγγο: Είχα τρελαθεί παίζοντας μαζί του. Ήταν πολύ γλυκός και υποστηρικτικός άνθρωπος. Με ήθος. Ήταν άψογος μαζί μου. Αληθινός, καλός άνθρωπος. Συγκινήθηκα γιατί ήταν και το τελευταίο του γύρισμα αυτό.

Για τις καταγγελίες στο χώρο της υποκριτικής:  Υπήρχαν σαν ψίθυροι και σαν φήμες αλλά όχι σε τέτοια έκταση. Μου έχει συμβεί σεξουαλική παρενόχληση, στην αρχή της καριέρας μου δυο φορές σε κάστινγκ για ταινία και έφυγα τρέχοντας. Ήμουν τυχερή θα μπορούσε να ήταν χειρότερο. Είναι αδιανόητο. Στηρίζουμε όλους τους άντρες τις γυναίκες και τα… παιδιά. Είμαστε όλοι μαζί.

Για τον σύζυγό της Παναγιώτη Πιλαφά και τα δυο παιδιά τους: Προσπαθώ να είμαι όσο περισσότερο μπορώ με τα δυο μου παιδιά όταν έχω ελεύθερο χρόνο. Ο σύζυγός μου έχει κατανόηση, με στηρίζει. Δεν ζηλεύει, ή το κρύβει καλά. Η αλήθεια είναι πως δεν τον έχω προκαλέσει πολύ. Έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και με εμπιστεύεται. Είναι δραστήριο και έχει δύναμη. Μετά από 1,5 μήνα σχέσης, μου είπε ότι θέλει να με παντρευτεί. Μετά το πρώτο ταίριασμα πρέπει να βρεις τον εαυτό σου. Με τον σύζυγό μου προσεγγίζουμε ο ένας τον άλλον περνώντας τα χρόνια.

 

Read More

And More