Κάθριν Ράιλι: «Έχω φυλάξει το γενετικό υλικό μου και δεν μου επέτρεπαν να το χρησιμοποιήσω επειδή είμαι τρανς»

Καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» βρέθηκε η Ελληνοαμερικανίδα συγγραφέας Κάθριν Ράιλι την Τετάρτη 1/11.

Η Κάθριν Ράιλι είναι η πρώτη ανοιχτά τρανς εκπαιδευτικός της Ελλάδας και τη γνωρίσαμε μέσα από συμμετοχή σε καμπάνια για τη ΛΟΑΤΚΙ +.

Σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με την Κατερίνα Καινούργιου, η Κάθριν Ράιλι μίλησε για το θέμα της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ διηγήθηκε και την δική της προσωπική εμπειρία όταν θέλησε να κάνει τη δική της οικογένεια.

«Πρέπει να δίνουμε το δικαίωμα σε όλους τους ανθρώπους να ξεκινήσουν μια οικογένεια. Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε από έναν άνθρωπο το να θέλει να δώσει αγάπη και φροντίδα. Αν θέλουν λοιπόν μέσω παρένθετης να ξεκινήσουν την οικογένειά του, εγώ θα χαρώ πάρα πολύ», είπε η Κάθριν Ράιλι. 

«Έχω φυλάξει το γενετικό υλικό μου εδώ και 8  χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια δεν μου επέτρεπαν να το χρησιμοποιήσω επειδή είμαι τρανς. Μου λέγανε ότι “αφού είμαστε κλειστόμυαλοι στην Ελλάδα, πάρε το γενετικό σου υλικό και πήγαινε στην Ισπανία που είναι πιο ανοιχτόμυαλοι. Εγώ είμαι μια ετεροφυλόφιλη γυναίκα, αν είναι να παντρευτώ κάποιον θα παντρευτώ τον σύντροφό μου. Θα μπορούσα να είμαι λεσβία αλλά δεν είμαι», αποκάλυψε η Κάθριν Ράιλι. 

«Πριν από έναν χρόνο και μετά από τόσα χρόνια μου επέτρεψαν να χρησιμοποιήσω το γενετικό μου υλικό, αλλά τώρα είναι αργά γιατί πλησιάζω το όριο που μπορεί μια γυναίκα να γίνει μητέρα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, υπάρχουν γονείς που κάνουν παιδιά στα 50 και είναι υγιέστατα, αλλά επειδή μιλάμε για μονογονεϊκή οικογένεια, δεν θέλω να έχω ένα παιδί και εγώ να είμαι 70 ετών και αυτό να είναι ακόμα στο λύκειο. Αν μου είχαν επιτρέψει πριν 9 χρόνια να το κάνω μέσω παρένθετης θα το είχα κάνει. Προτιμώ την τεκνοθεσία για να είμαι πιο κοντά ηλικιακά με το παιδί μου», κατέληξε η Κάθριν Ράιλι. 

Read More

And More