Κάτια Δανδουλάκη: Οι δηλώσεις της για τη φωτιά στην αποθήκη του θεάτρου της – «Θα μπορούσε να συμβεί κάτι πολύ χειρότερο»

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 4:30 έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ισόγειο χώρο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε αποθήκη στη στοά Μπρόντγουεϊ, όπου βρίσκεται το θέατρο της Κάτιας Δανδουλάκη.

Στον χώρο φυλάσσονταν προγράμματα, εκθέματα και υλικά του θέατρου Μπρόντγουεϊ και του θεάτρου Δανδουλάκη και κάηκε ολοσχερώς. Ευτυχώς η φωτιά κατασβέστηκε προτού εξαπλωθεί στους επάνω ορόφους ή σε παρακείμενα κτήρια.

Η Κάτια Δανδουλάκη έκανε τις πρώτες δηλώσεις της μετά την φωτιά στην αποθήκη του θεάτρου της, στην εκπομπή «Ακόμη δεν είδες Τίποτα».

«Πέταξαν ένα γκαζάκι σε μια αποθήκη που ήταν ψιλο-αφύλακτη, δηλαδή δεν είχε πολύ καλή, γερή πόρτα και είσοδο, ήταν σχεδόν σαν πρόχειρη κατασκευή και το πετάξανε μέσα από το τζάμι και αυτό πυροδότησε τον χώρο, τον κοινόχρηστο του μεγάλου τετραγώνου με τα τέσσερα θέατρα. Δεν έγιναν άλλες ζημιές εκτός από την καταστροφή αυτή της αποθήκης. 

Δεν είναι τίποτα αυτά μπροστά σε οτιδήποτε άλλο μπορούσε να συμβεί χειρότερο, πολύ χειρότερο. Για αυτό είμαι πραγματικά ευχαριστημένη από την άποψη τι γλιτώσαμε. Άνθρωπος δεν κινδύνεψε, το θέατρο δεν κινδύνεψε. Θα χρειαστεί βέβαια καιρός για να φτιαχτούν αυτά γιατί τα καλώδια είναι καμένα όλα» τόνισε η γνωστή ηθοποιός.

 

«Το θέμα είναι αυτό, ότι κινδυνεύει κανείς από το τίποτα, από μια βλακεία. Γιατί αυτή η στοά είναι κέντρο διερχομένων. Μπαίνουν, βγαίνουν άνθρωποι άστεγοι… Έχουμε κάνει όλες τις διαδικασίες με ευγενικό τρόπο, να βρούνε μέρος να πάνε να μείνουνε, αλλά δεν θέλουν. Θέλουν να είναι εκεί. Αυτή η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη πια. Κινδυνεύουν όλες οι οικογένειες και όλα τα σπίτια ανά πάσα στιγμή» κατέληξε η Κάτια Δανδουλάκη.

Read More

And More