Στο Tlive!

Κολωνός: Η Κατερίνα Γκαγκάκη για την υπόθεση βιασμού – «Αξιολογήσαμε τις συνθήκες διαβίωσης της 12χρονης»

Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η υπόθεση βιασμού ενός 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη μίλησε μέσω Skype στην εκπομπή T-Live και στην Τατιάνα Στεφανίδου και έδωσε διευκρινήσεις για τις διαδικασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την στήριξη της 12χρονης που φέρεται ότι εξέδιδε ένας 53χρονος.

«Όχι απλώς προσφέρθηκε βοήθεια, αλλά ξεκίνησε η διαδικασία από τις 19 Σεπτεμβρίου. Εμείς παίρνουμε μια εισαγγελική εντολή που λέει μέσα σε τρεις ημέρες να πάμε στο σπίτι και να κάνουμε μια αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης. Να στηρίξουμε το παιδί και την οικογένειά της και να τους διασυνδέσουμε σε ένα τομέα ψυχικής υγείας.

Έτσι πήγαμε στις 21 Σεπτεμβρίου απροειδοποίητα είδαμε τον πατέρα και την μητέρα. Υπήρχε συνεννόηση με τη ΓΑΔΑ και συνεκτιμήθηκε ότι το παιδί πρέπει να μείνει στο σπίτι το οποίο βρίσκονταν με τη γιαγιά του και βεβαίως να συνεχίζει να βλέπει τον ειδικό από τη ΓΑΔΑ. Εφόσον λοιπόν ειδικός έβλεπε το παιδί, είχαμε την εντολή από τη ΓΑΔΑ να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να είμαστε διακριτικοί. 

Μόλις έγινε η σύλληψη ξεκίνησε η διαδικασία διασύνδεσης. Πήγαμε σε έναν φορέα όπου να έχει παιδοψυχίατρους και όλους τους ειδικούς να το αντιμετωπίσουν κυκλικά και να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης,. Και εμείς επισκεπτόμαστε τα παιδιά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας» τόνισε η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνίας των πολιτών στην εκπομπή του Alpha.

 

Για την σύζυγο του 53χρονου και την διαγραφή της η Κατερίνα Γκαγκάκη τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο… Ζητήθηκε η παραίτησή της από τη Δευτέρα το πρωί και διαγράφηκε από την παράταξη και απ’ όλα τα συλλογικά όργανα του δήμου Αθηναίων. Είναι κάτι το οποίο δεν σηκώνει συζήτηση».

Read More

And More