Κωνσταντίνα στο Στούντιο 4: Αυτός είναι ο λόγος που δε θέλει να δει το Famagusta

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Κωνσταντίνα το μεσημέρι της Τρίτης 27/2 στην εκπομπή «Στούντιο 4» όπου βρέθηκε καλεσμένη.

Μέσα σε όλα, η Κωνσταντίνα αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια στην Κύπρο, τις εικόνες που έχει να θυμάται από τον πόλεμο, αλλά και τον πατέρα της που είναι ένας από τους αγνοούμενος. Μάλιστα, η Κωνσταντίνα εξήγησε πως δε θέλει να δει τη σειρά Famagusta γιατί θα της “ξύσει” πληγές.

«Το να ζει ένα παιδάκι τον πόλεμο… Να έχει τον πατέρα αγνοούμενο, δύο αδέλφια που τα συλλάβανε… Είχα πάει με τον αδερφό μου στη δεύτερη εισβολή σε ένα χωριό κοντά στην Αμμόχωστο στον θείο μας που δεν υπήρχε υποτίθεται κίνδυνος και μπήκαν οι Τούρκοι. Φύγαμε μέσα από σφαίρες και πυροβολισμούς. Αυτά είναι πολύ χαραγμένα μέσα μου» ανέφερε αρχικά η Κωνσταντίνα.

«Αυτό που με συγκλόνισε ήταν το πραξικόπημα. Έγινε ανακωχή και πήγαμε στο σουπερμάρκετ με τη μητέρα μου και ξαφνικά είδαμε να έχουν στήσει μπλόκο απέναντι, σταμάτησαν ένα τζιπ. Έτρεχαν να ξεφύγουν οι άνθρωποι και τους έριχναν με τα όπλα. Πήραν έναν από αυτούς και ήρθε ένας με ένα πυροβόλο και τον εκτέλεσε μπροστά στα μάτια μας» είπε σε άλλο σημείο η τραγουδίστρια και συνέχισε, 

«Μέχρι που ζούσε η μητέρα μου δεν αναφερόμασταν σε όλα αυτά. Ο αδελφός μου θέλει να αναπολεί και να λέει γεγονότα, η αδελφή μου λέει θέλει να τα σβήσει. Δεν μπορείς να μπεις στην ψυχολογία όσων έχουν ζήσει την αιχμαλωσία».

«Ο πόλεμος στην Κύπρο είναι χαραγμένος μέσα μου είναι πολύ σκληρές εικόνες τα κουβαλάς μέσα σου. Δεν μπορώ να δω το Famagusta γιατί νιώθω ότι θα μου ξύσει τις πληγές, θέλω να προστατέψω τον εαυτό μου» ανέφερε.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164