Κωνσταντίνος Δανίκας: Η αποκάλυψη για τις Άγριες Μέλισσες και την προσωπική του ζωή και ο ρόλος του Γιώργου Μαρίνου στην καριέρα του (video)

Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη ΑρναούτογλουThe 2night show” βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Κωνσταντίνος Δανίκας. Ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε για τον πατέρα του, Νίκο Δανίκα, τον Γιώργο Μαρίνο, ο οποίος τον επηρέασε στο να γίνει ηθοποιός, αλλά και τη συμμετοχή του στις “Άγριες Μελισσες“.

Για τους ανθρώπους που τον επηρέασαν: “Έχω παιδικές αναμνήσεις με τον Γιώργο Μαρίνο, την Πωλίνα, τον Δημήτρη Μητροπάνο. Δύο άνθρωποι που με επηρέασαν πάρα πολύ, καθαρά υποσυνείδητα… Ο πρώτος ήταν ο παππούς μου και ο δεύτερος ο Γιώργος Μαρίνος. Στον παππού μου μου είχε κάνει εντύπωση ο τρόπος που διηγούνταν τις ιστορίες. Και μετά συνάντησα τον απόλυτο showman τον Γιώργο Μαρίνο”.

Για τους γονείς του: “Όταν το ανακοίνωσα στους γονείς μου ήταν χαρούμενοι γιατί αποφάσισα επιτελούς τι θα γίνω στη ζωή μου. Ο μπαμπάς μου είναι πολύ καλός. Τους αγαπάω και τους δυο. Η μητέρα μου ήταν πολύ προσγειωμένη και πρακτική εν ο πατέρας μου πετούσε στα σύννεφα. Τα περισσότερα που έχω μάθει για τον πατέρα μου τα έχω μάθει εκ των υστέρων. Μεγαλώνω και συναντώ ανθρώπους που λένε ιστορίες για εκείνον που δεν τις ξέρω. Οι γονείς μου είναι 45 χρόνια μαζί. Πιο αυστηρή ήταν η μαμά. Ο πατέρας μου λόγω ωραρίων δεν είχε πολύ χρόνο για να ασχοληθεί με τα παιδιά. Ωστόσο, ήταν αυστηρός στα ωράρια, ώστε να μην χάσει η οικογένεια το δέσιμό της”.

Για το πρώτο του σίριαλ στην τηλεόραση: “Το πρώτο σίριαλ που έκανα ήταν το 2007 στην κρατική τηλεόραση η “Λούφα και Παραλλαγή”. Τελειώνοντας το θέατρο τέχνης ασχολούμουν μόνο με το θέατρο. Την σνόμπαρα την τηλεόραση! Όταν μου είπαν ότι ο Περάκης με θέλει για τη “Λούφα και Παραλλαγή” είπα “δεν είμαι σίγουρος ότι θέλω”. Ξαναπήρα κατευθείαν και δέχτηκα”.

Για τις Άγριες Μέλισσες: “Οι “Άγριες Μέλισσες” έφτασαν σε σημείο καμπής. Έδειξαν ότι για μια καλή παραγωγή αξίζει να μοχθήσεις και να ρισκάρεις. Υπάρχει τόση δουλειά και όρεξη και πάθος. Όλοι οι ηθοποιοί έχουν όρεξη να αυτοσχεδιάσουν και να φέρουν προτάσεις. Εγώ έκανα casting, με φώναξαν και μου είπαν ότι είναι για έναν μικρό ρόλο. Δεν υπάρχουν μικροί ρόλοι!”.

Για τον ρόλο του Φανούρη: “Ο Φανούρης έχει φιλότιμο, είναι τίμιος, τον ενδιαφέρει να είναι τίμιος και δίκαιος. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι συναντάω κόσμο στο δρόμο και μου λένε “ευχαριστούμε για τις Άγριες Μέλισσες επειδή έχουμε να βλέπουμε ένα τέτοιο σίριαλ”. Παίρνω ολόκληρο το σενάριο του επεισοδίου αλλά προτιμώ να το διαβάζω, αφού γυρίσω τη σκηνή. Αυτού που έχω φανταστεί εγώ για τον Φανούρη είναι ότι μάλλον ήταν ορφανός και τον πήρε ο πατέρας των κοριτσιών και τον μεγάλωσε. Τα πιο τραγικά πρόσωπα στις “Άγριες Μέλισσες” είναι η Ελένη και ο Μελέτης. Οι γονείς μου το βλέπουν. Τους αρέσει πολύ!”.

Για την προσωπική του ζωή: “Δεν έτυχε να παντρευτώ πότε. Δεν είναι αυτοσκοπός μου να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια. Θέλω μια γυναίκα να περάσω όλη τη ζωή μου. Αν τύχει αυτό, θα κάνω οικογένεια, αλλιώς δεν πειράζει. Έχω μια μοναχικότητα ως άνθρωπος. Την μοναχικότητα του καλλιτέχνη”.

 

 

 

Read More

And More